Vier nieuwe corona-besmettingen binnen CuraMare

Foto: Image by Juraj Varga from Pixabay

CuraMare heeft de corona-kaart op haar website aangepast. Daarop is te zien dat er vier nieuwe corona-besmettingen bij zijn gekomen binnen de zorgorganisatie.

Door Sam Fish

Zoals we kunnen zien op de kaart (zie onderaan artikel) zijn er twee mensen opgenomen in het ziekenhuis. Zij worden daar behandeld voor het virus. Ook zijn er in woonzorglocaties Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk en Ebbe en Vloed in Oude-Tonge mensen positief gestest. Er zijn in de afgelopen 24 uur geen mensen genezen verklaard, maar er is ook gelukkig geen overlijden doorgegeven via de kaart.

Cijfers

We willen wel nogmaals duidelijk maken dat dit niet de volledige cijfers zijn. De 165 besmettingen op de kaart zijn alleen binnen zorgorganisatie CuraMare. Daarbij gaat het om patiënten, bewoners en cliënten. RIVM meldt voor heel Goeree-Overflakkee nu 242 positief geteste corona-patiënten. Maar ook die cijfers zijn niet compleet.

Doordat niet iedereen getest wordt op het virus zijn er in werkelijkheid meer mensen besmet dan we weten. Ook onder de mensen die niet getest worden genezen mensen, maar helaas zijn er ook die overlijden aan het virus. Zij worden ook niet bij die cijfers opgeteld. Het werkelijke aantal mensen met het corona-virus is dus eigenlijk niet bekend.

Daarnaast kan het ook nog zo zijn dat je het virus bij je draagt, maar dat je niet ziek wordt. Dat kan gevaarlijk zijn, want je kunt dan nog steeds anderen besmetten. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk thuis te blijven. Dat is veiliger voor jezelf en voor anderen.

CuraMare corona-kaart 26 april