Hospice Calando, Dirksland is weer open voor bewoners

Foto: Pixabay

Hospice Calando in Dirksland gaat vanaf dinsdag 28 april weer open voor bewoners. Het hospice was tijdelijk dicht in verband met het corona-virus.

Tijdens de sluiting heeft Calando verschillende maatregelen getroffen. Ze hebben er op die manier voor gezorgd dat ze de zorg voor bewoners weer kunnen garanderen.

Aangepaste intake

De zorg in Hospice Calando is bedoel voor mensen met een ongeneeslijke ziekte. Zij verkeren veelal in de laatste fase van het leven. Opname in het hospice is echter alleen mogelijk bij een negatieve corona-testuitslag.

Calando neemt na aanmelding via de website contact op om eventuele corona-gerelateerde problemen uit te sluiten. Er zal ook altijd gevraagd worden om een recente (max. 48 uur) negatieve corona-uitslag. Indien het niet mogelijk is de uitslag te delen, kan Calando de bewoner helaas niet opnemen.

Bezoekersbeleid

Hospice Calando zorgt ervoor dat bewoners een naar omstandigheden zo aangenaam mogelijk verblijf krijgen. En dat allemaal in een omgeving die vertrouwd is en lijkt op de thuissituatie. Familie, vrienden en kennissen hebben daar en belangrijke rol in.

Toch ontkomt ook Calando op dit moment niet aan een strikt bezoekersbeleid. Zo mogen er maximaal 2 mensen per dag op bezoek komen. Zij mogen dan ook niet tegelijk een bezoekje brengen aan de bewoner.

Een hospice voor iedereen

Calando is een algemene instelling. Het is een huis voor iedereen die ongeneeslijk ziek is en bij wie het sterven aanstaande is. Levensbeschouwing of geaardheid spelen geen rol bij het ontvangen van zorg. De persoonlijke betrokkenheid is doorslaggevend. En dat geldt ook voor de betrokkenheid richting de familie of naasten en bezoekers.