Goeree-Overflakkee tikt 200 positieve corona-tests aan

Foto: Image by Juraj Varga from Pixabay

GGD Rotterdam-Rijnmond laat weten dat op Goeree-Overflakkee inmiddels 200 mensen een positieve testuitslag hebben gekregen. Dat zijn er weer 10 meer dan woensdag 9 april.

Door Sam Fish

We hebben het vaker gemeld, maar laten het toch nog even weten, gewoon voor de zekerheid. Het aantal mensen met een positieve testuitslag is niet het volledige aantal corona-patiënten op het eiland. Aangezien niet iedereen wordt getest is dit exacte aantal niet vast te stellen.

Op dit moment worden alleen zorgmedewerkers getest op het virus. Ook mensen in de risicogroepen en mensen met ernstige klachten worden getest. Het is dus belangrijk om altijd en overal alert te zijn. Houd je aan de maatregelen en blijf zoveel mogelijk thuis.

Het virus verspreidt zich niet, dat doen wij.

CuraMare

Ook zorgorganisatie CuraMare heeft nieuwe cijfers gedeeld. Daarin is te zien dat er binnen CuraMare nu 139 mensen positief getest zijn. Hierbij gaat het om patiënten, cliënten en bewoners. Dit zijn er twee meer dan gisteren. Ook zijn er 2 mensen genezen verklaard in de afgelopen 24 uur, dat maakt een totaal van 49. Helaas is er één iemand aan het virus overleden, het totaal aantal overleden patiënten staat nu op 31. Er liggen nog 17 mensen in het ziekenhuis.

CuraMare corona-kaart 9 april