Mevrouw Ras oudste corona-overlevende ter wereld?

Archieffoto: Mevrouw Ras en de burgemeester op haar 106de verjaardag.
Foto: Sam Fish

Op maandagavond 6 april konden we het fantastische nieuws delen dat de oudste inwoner van Goeree-Overflakkee, mevrouw Ras (107), is genezen van het corona-virus. Nu is ze waarschijnlijk de oudste ter wereld.

Door Sam Fish

Nieuwsmedium Nu.nl deed er onderzoek naar of mevrouw Ras uit Sommelsdijk inderdaad de oudste is ter wereld. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) laat hen weten dat die kans erg groot is. Echter is het niet 100 procent zeker.

Niet elk land geeft details door over mensen die zijn genezen van het virus. Daardoor is het dus niet met volle zekerheid te zeggen.

Rust

“Dat is zeker bijzonder nieuws,” laat Maaike de Groot weten via WhatsApp. “Ze is wereldnieuws.” En dat is ze zeker. Vanuit het hele land komen interview aanvragen binnen en zelfs van daarbuiten. Zo is er een grote tv-zender uit het Midden-Oosten geïnteresseerd in het verhaal.

De familie van mevrouw Ras gaat echter niet meer op die verzoeken in. Ze geven aan dat het allemaal wel heel erg veel is. Ze vinden het geweldig dat ze is opgeknapt en het is heel erg bijzonder. Ze snappen dus heel goed dat er zoveel interesse is. Toch geeft al die interesse ook het gevoel dat je opgejaagd wordt. Iedereen wilt iets van je en dat is nogal heftig.

De familie gaat dus in alle rust samen genieten van het mooie nieuws. En zodra het weer mag gaat Maaike bij haar tante koffie drinken.