Nieuwe keuken en restaurant voor ziekenhuis

29 jan , 11:40 Zorg
foto startsein nieuwe keuken en restaurant het van weel bethesda ziekenhuis
CuraMare

Het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland krijgt een nieuw restaurant en een nieuwe keuken. De verbouwing is begonnen!

In Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft lekker en gezond eten en drinken een prominente rol. Voeding is belangrijk voor het welzijn van patiënten, bezoekers én medewerkers. Het ziekenhuis gaat de keuken, alle afdelingskeukens en het restaurant verbouwen. Op woensdag 24 januari is daarvoor de samenwerking van het project getekend. Die is ondertekend door het ziekenhuis, leveranciers Hofland grootkeukens & maaltijdtransport uit Ridderkerk en Bouwbedrijf Boogert uit Oosterland.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis onderscheidt zich door vers te koken met lokale en seizoensproducten. “Onze nieuwe visie ‘Smaakmakers’ draait om verse maaltijden”, vertelt Jeroen Schrijver, manager Facilitaire Dienst. “Daar komt ook deskundigheid bij, een fijne omgeving en keuzevrijheid. Wat, waar, wanneer, hoe vaak en met wie je wil eten, dat kies je zelf. We zijn als ziekenhuis aangesloten bij het initiatief ’Goede zorg proef je’. Door te werken aan het aanbod en de presentatie van gezonde en duurzame producten in ons ziekenhuis, wordt dat de makkelijke keuze.”

Meer mogelijkheden

De vernieuwde keuken biedt straks meer en andere bereidingsmogelijkheden. Daardoor zijn de maaltijden nog verser en wordt er minder verspild. Patiënten kunnen tot kort voor de maaltijd kiezen waar zij trek in hebben en er zijn meer en gezondere keuzes, ook voor bezoekers en medewerkers. Het restaurant wordt een fijne plek om te eten, drinken, ontspannen, werken en ontmoeten.

“Dit project is een mooie samenwerking tussen verschillende afdelingen en een belangrijke investering in de toekomst op het gebied van Eten & Drinken”, sluit Jeroen af. “Tijdens de verbouwing blijft het ziekenhuis warme maaltijden serveren voor patiënten. Dit gebeurt vanuit een tijdelijke keuken. Voor bezoekers en medewerkers zijn diverse verse broodjes beschikbaar in het restaurant en/of de centrale hal.”