Budokai Senshi organiseerde de Senshi Cup

Foto: PR Budokai Senshi

Op 27 januari stond de Senshi Cup op het programma voor vechtsportschool Budokai Senshi in Sommelsdijk.

Het toernooi kreeg na jaren weer nieuw leven ingeblazen. Het idee om de Senshi cup terug te halen ontstond na een aantal toernooien die door omstandigheden geannuleerd werden. Om de wedstrijdvechters in hun ritme te houden werd er twee maanden geleden besloten dit toernooi vorm te geven. Dankzij de flexibiliteit van MFC t’ Centrum in Ooltgensplaat kond de club dit realiseren.

Voordat het toernooi begon was er een heel bijzonder moment. Na een demonstratie van zijn Kata wedstrijdteam werd Joost van’t Veld namelijk op voordragen van zijn Shihan Jacques van Roosmalen bevorderd tot derde dan in het Kyokushinkai Karate. Hij mag vanaf nu de titel Sensei dragen. Joost verdiende deze bevordering voor de inzet voor de sport en mede karateka’s. Maar ook door zijn eigen verdienste binnen de sport. Na dit emotionele moment was het tijd voor de wedstrijden.

De wedstrijd

Er werden in totaal 59 partijen gevochten door de bijna 120 deelnemers. Er was ruimte voor beginners, gevorderden en veteranen. Het toernooi werd hiermee erg spectaculair en ook Budokai Senshi behaalde meerdere mooie plaatsen. Zo pakten Emmalie, Jeftha, Thom, Ivar, Jack, Tessel, Job, Arjan en Chris een eerste plaats. En Floris, Zoe, Carsten, Gyan, Noel, Hidde, Lean en Brad behaalden een mooie tweede plaats.

Voor Chris van Helden was dit een extra bijzondere eerste plaats. Hij verloor namelijk nogal zuur in november van zijn tegenstander Joran van Loo. Joran was zeer sportief en stond hierbij open voor een rematch. Chris wist hier in de partij alsnog heel knap de winst te pakken. Zo nam hij een sportieve revanche op eerder resultaat.

Lars van Veen spirit prijs

Aan het einde van de dag werd er ook de Lars van Veen spirit prijs uitgereikt. Deze prijs, ter ere van Lars die door een noodlottig ongeval is komen te overlijden, word jaarlijks uitgereikt aan de vechter met de beste vecht spirit. De prijs werd uitgereikt door zijn dochter Anouk. De winnaar was Lyanne Huisman van sportschool Dagraca die tegen een zwaardere tegenstander een hele mooie partij wist weg te zetten.

Door de enthousiaste reacties van alle betrokkenen is besloten dit toernooi ook volgend jaar weer vorm te geven. Het toernooi zal dan op 25 januari plaats vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen