Lunchvoorstelling voor mantelzorgers

Foto: Pixabay

Op 10 november 2017 is de Dag van de mantelzorg. In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen.

Maar liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan acht uur per week voor iemand en doen dat langer dan drie maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg.

Ook op Goeree-Overflakkee worden mantelzorgers feestelijk bij elkaar gebracht. Op vrijdag 10 november, kunt u als mantelzorger gratis naar de lunchvoorstelling ‘Met de mantel der liefde’. Om 11:00 uur start in de Rabobankzaal een mooi theaterstuk over de 80-jarige Lowie en zijn zoon Kobe. Beide rollen worden vertolkt door Kurt Defrancq, die met dit stuk een aangrijpende en pakkende theatrale voorstelling over het thema mantelzorg neerzet. Hierna volgt een gezamenlijke lunch.

LEES OOK: Het nieuwe seizoen van de buurtpreventie gaan van start. Iets voor jou?

Een voorstelling in het bijzonder voor alle mantelzorgers! Wilt u bij dit theaterstuk aanwezig zijn meldt u zich dan aan vóór 16 oktober bij Stichting ZIJN. U kunt bellen met Stichting ZIJN: 0187-641344 of een mail sturen naar [email protected]

Voor deelname aan deze lunchvoorstelling moet u wel bij Stichting ZIJN als mantelzorger geregistreerd staan. Nieuwe mantelzorgers kunnen zich in schrijven door te bellen met Stichting ZIJN.

Reacties