CuraMare beweeg(t)week

Foto: CuraMare

Na het succes van vorig jaar, doopt CuraMare de Nationale Sportweek weer om naar een beweegweek.

Van 9 tot 17 september staat ‘meer bewegen voor ouderen’ centraal bij de woonzorglocaties van CuraMare.

Beweegweek
Beweging heeft bij de woonzorglocaties van CuraMare dagelijks de aandacht tijdens bijvoorbeeld de gymles en de spelmiddag, maar ook in de beweegtuinen. Bewustwording van bewegen is juist bij het ouder worden belangrijk. De spieren zijn niet meer zo soepel of door lichamelijke en/of geestelijke beperkingen is bewegen niet meer zo makkelijk. Bewegen is niet alleen een sport beoefenen. Het zit ook in de kleine dingen: bijvoorbeeld een jas aantrekken of een boek in de kast zetten. Tijdens de beweegweek wil CuraMare het belang van (veilig) bewegen extra benadrukken en met iedereen delen, want bewegen kan alleen, maar samen is leuker.

LEES OOK: BeterDichtbij-app goed voor drukke mensen

Tijdens de beweegweek staan in De Vliedberg in Ouddorp, Het Spectrum in Stellendam, Geldershof in Dirksland, Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk en Ebbe en Vloed in Oude-Tonge elke dag leuke bewegingsactiviteiten op de agenda. Of u nu bewoner, cliënt van CuraMare Thuiszorg, mantelzorger, vrijwilliger, familielid, medewerker of omwonende bent, iedereen is van harte welkom tijdens de beweegweek om mee te doen aan de activiteiten.

Een kleine greep uit het programma: wandelen, rolstoelvolleybal, gym- en yogales, Oud-Hollandse spelen, koersballen en hersengymnastiek. Een overzicht van  alle activiteiten in de beweegweek staat vermeld op www.curamare.nl.

Reacties

Cookieinstellingen