BeterDichtbij goed voor drukke mensen

Foto: CuraMare

Helena van Harberden is patiënt bij Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en werkt in ditzelfde ziekenhuis als coördinator van de zorgcentrale.

Daardoor kan ze de zorg en dienstverlening vanuit verschillende perspectieven bekijken, zo ook via de nieuwe app BeterDichtbij. De introductie van deze app is geïnitieerd door Paulina.nu. Sinds de zomer kunnen inwoners rond, en patiënten van, het ziekenhuis op Goeree-Overflakkee via BeterDichtbij hun praktische en medische vragen stellen.

Praktische vragen worden beantwoord door Helena en haar collega’s van de zorgcentrale en receptie. Medische vragen kunnen patiënten stellen aan hun arts of verpleegkundige als zij daartoe worden uitgenodigd. Helena gebruikt de app inmiddels regelmatig, vanuit haar werk, maar ook als patiënt. “Voor iedereen die een druk en gevuld leven leidt, is dit een uitkomst.”

LEES OOK: Denk mee over het verkiezingsprogramma van CDA Goeree-Overflakkee

Praktische en medische vragen
Als je een praktische vraag stelt aan Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis via BeterDichtbij, is de kans groot dat Helena die beantwoordt. “Samen met mijn collega’s van de zorgcentrale en receptie beantwoord ik de vragen die we krijgen over bijvoorbeeld parkeren, bezoektijden en afspraken.” Het werkt heel makkelijk: je registreert je in een beveiligde omgeving, logt in en kunt een vraag stellen aan het ziekenhuis. Ook verschillende artsen en verpleegkundigen van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zijn bereikbaar via de app. Zij nodigen hun patiënten persoonlijk uit om voor of na de afspraak vragen te stellen en soms ook uitslagen uit te wisselen.

Snel weer gerust dankzij een appje aan de specialist
Helena is als diabetes type 1 patiënt ook uitgenodigd om haar medische vragen via BeterDichtbij te stellen. Haar diabetesverpleegkundige Grace is via de app makkelijk bereikbaar. Een uitkomst, vertelt Helena. “Omdat het verloop van mijn diabetes type 1 erg wisselend kan zijn, is het fijn om een deskundig iemand bij de hand te hebben. Zo weet ik of ik de insulinehoeveelheden moet aanpassen of misschien even langs moet komen voor een afspraak.” En dat stelt gerust, aldus Helena. “Je stuurt laagdrempelig een appje. Zo ben je snel geholpen door de specialist.”

LEES OOK: Gratis auto voor Kika – droom komt uit!

Eerste afdelingen gestart, later meer artsen beschikbaar via BeterDichtbij
Patiënten van de afdelingen gynaecologie en interne geneeskunde, ook diabetes- en oncologiepatiënten, kunnen sinds deze zomer worden uitgenodigd direct met hun eigen arts te appen. Later sluiten meer artsen en afdelingen aan en kunnen nog meer patiënten gebruik maken van de gratis app BeterDichtbij. Of Helena andere patiënten zou aanraden ook gebruik te maken van de app? Daar hoeft ze niet lang over na te denken. “Vooral voor jongere mensen, maar zeker ook voor ouderen die een druk en gevuld leven leiden is dit een uitkomst. Het feit dat je op deze manier sommige lichamelijke problemen of zelfs een poli afspraak kunt ontlopen is toch geweldig!”

Reacties