CuraVita bestaat 5 jaar!

Foto: CuraVita

Vijf jaar geleden gingen op 11 juni 2012 officieel de deuren open van verloskundig centrum CuraVita.

Een van de eerste Het eerste verloskundige centra in Nederland waar verloskundigen en gynaecologen onder een dak met elkaar samenwerken. Waar de verloskundige de bevalling doet als het kan en de gynaecoloog als het moet. In 5 jaar tijd is er een hoop gebeurd.

Vele vrouwen zijn de afgelopen 5 jaar bevallen in de kraamsuites waar de partner de hele dag aanwezig mag zijn en ook ’s nachts mag blijven slapen. Het gezin staat centraal en de zorg past zich daarop aan. Zwangerschapsbegeleiding en bevallen bij CuraVita, thuis of in de kraamsuites, betekent dan ook zorg op maat. CuraVita past zich aan aan de behoefte van de zwangere en afgestemd op haar gezondheidssituatie. Hiervoor zijn zogenaamde zorgpaden ontwikkeld. Een zorgpad beschrijft alle stappen die in het zorgproces te verwachten zijn. Ontstaat er bijvoorbeeld zwangerschapssuiker, dan past de zorg zich hierop aan. Door de samenwerking tussen gynaecoloog en verloskundige gaat de zorg voor de zwangere door.Zij hoeft niet dubbel op consult te komen en twee keer alle informatie te geven, want haar gezondheidssituatie is bekend bij zowel gynaecoloog als verloskundige.

LEES OOK: Fuif’s in slaat aan!

Samenwerking
De samenwerking bij CuraVita gaat echter verder. Er is een intensieve samenwerking met de verloskundigen praktijken op westelijk Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland en de kraambureaus. Zij hebben zich onlangs verenigd in de coöperatie geboortezorg Zuid aan Zee. Binnen de coöperatie hebben zij afspraken gemaakt over het leveren van de zorg op dezelfde manier, met dezelfde zorgpaden. Iedereen weet wat men van elkaar kan verwachten en voor de zwangere vrouw is dit ontzettend fijn. Waar zij ook komt, de zorg die zij in deze bijzondere periode ontvangt is overal hetzelfde.

Feest
Het 5-jarig bestaan gaat natuurlijk niet ongemerkt voorbij. Het is een mijlpaal en dat mag gevierd worden. In de maand juni besteedt verloskundig centrum CuraVita aandacht aan dit jubileum. De hele maand zijn er acties die op de facebookpagina van CuraVita bekend worden gemaakt.

Reacties

Cookieinstellingen