Fuif‘s in slaat aan

Foto: PR

In Ons Dorpshuis is zaterdag 1 juli de tweede Fuif ‘s in. Een feestavond van 20.00 tot 23.00 uur, speciaal voor cliënten van de verschillende woon/zorginstellingen als Zuidwester, Gemiva en Sjaloomzorg.

DJ Anrix draait verzoeknummers en er kan volop gedanst worden. Van disco tot stijldansen en polonaise met rolstoelers. Entree 5 euro, inclusief twee drankjes.

“Een superleuke avond gehad”, “Was TOP!” klinken de enthousiaste reacties op de Facebookpagina. Ook de foto’s vertellen van een geslaagd verhaal. Meer dan veertig cliënten van instellingen uit Dirksland, Oude-Tonge, en Middelharnis, vierden 22 april hun eerste eigen feestavond in het dorpshuis van Nieuwe-Tonge. Voor initiatiefnemer Ciska Koole van de wijkgroep Nieuwe-Tonge, het sein om door te gaan.

LEES OOK: Spectaculaire Havendag voor Kika

“Het idee werd door iedereen enthousiast ontvangen. Ook door de Thomashuizen. Over vrijwilligers hadden we niet te klagen. Er waren tien vrijwilligers vanuit het hele eiland. Al met al hadden we zeventig man binnen. Vanuit Tholen komen cliënten begeleid door hun ouders naar Nieuwe-Tonge toe. Zij hebben daar zelf ook regelmatig zo’n avond onder de naam Feestcafé Tholen. We gaan nu afwisselend avonden organiseren. 10 juni hebben zij een feestavond en in juli zijn wij weer aan de beurt.”

Het nieuws verspreidt zich snel en Koole is al benaderd door verschillende mensen die aanbieden een benefiet concert te komen geven of een karaoke te houden. “Op 28 oktober komt Ronald Smit met de band Sunday Roast. Deze artiest uit Lombardijen had nog een weekend open staan en bood aan op te treden voor ons.”

Reacties