€ 30.000 voor Dirksland ziekenhuis

Foto: Sam Fish

De stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland hebben op woensdagochtend 9 november een cheque overhandigd aan de afdeling Intensive Care ter waarde van € 30.000 euro.

Van het bedrag zijn twee IC-bedden gekocht. Deze hebben meer comfort en is door de flexibiliteit beter voor de patiënt en het behandelend personeel. Daarnaast is er van het geld een LUCAS aangeschaft, een apparaat dat hartmassages uitvoert waardoor de reanimatie beter wordt uitgevoerd (een apparaat wordt tenslotte niet moe en houdt een vast ritme aan) en de verpleging andere zorg er omheen kunnen verzorgen.

cheque-voor-ziekenhuis-door-vrienden-3

Dankbaar
“We zijn ontzettend blij met de giften van de Vrienden van het Ziekenhuis. Het is een mooi vertoon van betrokkenheid en verbondenheid”, vertelt Paul van der Velden, medisch lid van de Raad van Bestuur in het ziekenhuis. “Het ziekenhuis wordt steeds populairder en dat is geweldig, maar het heeft ook nadelen. We kunnen de vraag op dit moment nauwelijks aan waardoor er wachtlijsten ontstaan. Er lopen op dit moment initiatieven om iets aan die wachtlijsten te doen. We willen de mensen uit onze streek goede hulp bieden en we willen laten zien dat we als streekziekenhuis voor elkaar klaar staan. De giften van de Vrienden helpen ons daar zeer zeker bij”.

LEES OOK: Dirksland Ziekenhuis wederom beloond voor Stomazorg

Vrienden
“We hebben weer een mooi bedrag bij elkaar gekregen”, vertelt de heer P.J. Helmsing. “Je kunt bij ons een vriend van het ziekenhuis worden voor maar € 20,- per jaar. Maar ik zal eerlijk zijn, daar komt niet zo’n groot bedrag uit als wat we hier vandaag mogen schenken. De cheque die wij hier overhandigen is mede mogelijk gemaakt door een legaat van de heer J. Breen”.

cheque-voor-ziekenhuis-door-vrienden-4

Naamsvermelding
“Soms vinden mensen het belangrijk om de stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland een gift te doen toekomen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Daarbij kan gedacht worden aan het belang om een goede ziekenhuisvoorziening in de directe omgeving te hebben, dankbaarheid voor goede genoten zorg, enz. Het opnemen van de Stichting in hun testament is een van de mogelijkheden hiervoor. De stichting ontvangt dan t.z.t. een legaat. Als een legaat ontvangen wordt door de Stichting wordt dat anoniem vermeld op de website van de stichting. Stelt de legataris of nabestaanden het op prijs dat de naam van de legataris publiekelijk wordt vermeld, dan wordt dat gedaan”, maakt de heer Helmsing duidelijk. “Het is dus niet zo dat we altijd openbaar maken waar het geld vandaan komt”.

Al sinds 2007 doneert de stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland bedragen aan het ziekenhuis waarmee medische apparaten gekocht kunnen worden om de zorg op het eiland te verbeteren. Het geld hiervoor wordt ingezameld door acties, lidmaatschappen en donaties.

cheque-voor-ziekenhuis-door-vrienden-2

Reacties