Ziekenhuis beloond voor stomazorg

Foto: Sam Fish

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is opnieuw beloond met het groene vinkje voor haar goede stomazorg. De Stomavereniging heeft het groene vinkje toegekend voor zowel darmstoma- als voor urinestomazorg.

Om het groene vinkje te halen, moet een ziekenhuis voldoen aan normen die de Stomavereniging heeft opgesteld. Een ziekenhuis dat het vinkje haalt voldoet aan alle gestelde normen voor stomazorg.

Nog belangrijker is dat het ziekenhuis hiermee aantoont dat alle stomazorg aansluit bij de wensen en behoeften van stomadragers.

LEES OOK: Plannen woon-zorgcomplex Nieuwe-Tonge ondertekend

Een stoma krijg je niet van de een op de andere dag. Daar gaat een ziektegeschiedenis aan vooraf. Het moment dat iemand te horen krijgt dat hij of zij een stoma moet gaan dragen is een ingrijpende gebeurtenis. Het is wennen en je moet ermee leren leven. De stomaverpleegkundigen van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis begeleiden patiënten in dit proces. Menig patiënt heeft aangegeven tevreden te zijn over de zorg die de stomaverpleegkundigen leveren.

De stomaverpleegkundigen zijn goed te bereiken. Voor vragen of problemen over het gebruik van een stoma of het leven met een stoma zijn zij makkelijk aanspreekbaar. Samen met de patiënt zoeken zij naar de beste oplossing.

Reacties

Cookieinstellingen