Opnieuw certificaat maculadegeneratie voor Dirksland Ziekenhuis

Foto: CuraMare

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft opnieuw het kwaliteitscertificaat voor de behandeling van maculadegeneratie ontvangen van Het Oogzorgnetwerk.

Maculadegeneratie is ook wel bekend als de gele vlek. De afdeling Oogheelkunde ontvangt het certificaat voor de tweede keer omdat het hoog scoort op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Sinds 2013 is de afdeling Oogheelkunde gecertificeerd voor de behandeling van maculadegeneratie. Om de drie jaar vindt er een hercertificering voor de normen van Het Oogzorgnetwerk plaats. Voorafgaand aan de certificering hebben zorgprofessionals uit andere ziekenhuizen, die dagelijks betrokken zijn bij de zorg en behandeling van oogheelkundige patiënten, de afdeling bezocht. Tijdens de bezoeken bleek dat de afdeling vooral goed scoort op de volledigheid van de protocollen en dat veel werk gemaakt wordt van leren en verbeteren naar aanleiding van registraties en patiënttevredenheidsonderzoeken.

LEES OOK: Cheque voor Spieren Voor Spieren

Het ziekenhuis is trots op het opnieuw behalen van het certificaat. Naast het certificaat voor maculadegeneratie beschikt Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis ook over certificaten van Het Oogzorgnetwerk voor de behandeling van staar (cataract) en oculoplastische chirurgische ingrepen.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is één van de partnerlocaties van Het Oogzorgnetwerk. Oogartsen binnen Het Oogzorgnetwerk hebben kwaliteitsnormen ontwikkeld. Met het behalen van het certificaat, uit handen van Het Oogzorgnetwerk, toont Het Van Weel-Bethesda aan dat het voldoet aan de kwaliteitsnormen en dat continu gewerkt wordt aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.

Reacties