Cheque voor Spieren Voor Spieren

Foto: CuraMare

Woensdag 28 september kreeg Melanie de Boet uit Oude-Tonge een cheque overhandigd voor Stichting Spieren voor Spieren.

Deze cheque kreeg ze van het verpleegkundig team van afdeling Cardiologie-Neurologie van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

Spontaan idee
Tijdens de nationale sportweek organiseerde CuraMare de beweegweek. Tijdens de beweegweek werd onder andere een volleybaltoernooi voor medewerkers georganiseerd. Het team van afdeling Cardiologie-Neurologie heeft met het volleybaltoernooi mee gedaan. Hierdoor ontstond het idee hun spieren in te zetten voor kinderen met een spierziekte. Met de opbrengst van  snoepverkoop op de verpleegafdeling en een collectebus tijdens het volleybaltoernooi, kon een bedrag van € 1200,00 geschonken worden aan de Stichting Spieren voor Spieren. Melanie de Boet is ambassadeur van deze stichting en heeft zelf ook een spierziekte. Zij nam de cheque in ontvangst.

LEES OOK: Informatiemarkt Leven met Dementie druk bezocht

Stichting Spieren voor Spieren
Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. Stichting Spieren voor Spieren vindt dat ieder kind met een spierziekte spierkracht en dus spierballen verdient. Daarom financieren ze onderzoek gericht op de beste behandeling en diagnostiek, realiseren ze kinder- en expertisecentra en ontwikkelen hulpmiddelen om elke dag leefbaarder te maken. Het mooiste wat ze doen is blijdschap geven: dit doen ze onder andere met de jaarlijkse Spieren voor spieren dag.

Reacties