Opnieuw spataderkeurmerk voor ziekenhuis Dirksland

Foto: Hart&Vaatgroep

Het Van Weel-Bethesda ziekenhuis heeft voor het vierde jaar op rij het Spataderkeurmerk van de Hart&Vaatgroep ontvangen.

De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging voor mensen met een hart- of vaatziekte en hun naasten. Het spataderkeurmerk geeft aan dat voldaan wordt aan de opgestelde criteria van patiëntvriendelijkheid, patiëntveiligheid en professionaliteit. Een van de criteria is bijvoorbeeld dat er vóór een operatie een duplexonderzoek moet zijn uitgevoerd bij min. 95-100% van de behandelde patiënten. Met een duplexonderzoek wordt met echo gekeken naar de bloedvaten en tegelijkertijd met doppler geluisterd naar de bloedstroom. Hiermee wordt de ernst van de spataderen vastgesteld.

LEES OOK: Solaes is klaar om te knallen! Win jij een proefavond en rondleiding?

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft een eigen flebologisch centrum die afwijkingen aan het aderstelsel behandelt. In de polikliniek in Hellevoetsluis worden op dinsdag spataderen behandeld door de chirurg. Het flebologisch centrum is iedere werkdag behalve woensdag geopend.

Bij het flebologisch centrum zijn verschillende methodes en technieken mogelijk om spataderen te behandelen. Van het afbinden van spataderen tot het laseren van oppervlakkige aderen en het wegspuiten van groteren en kleinere spataderen. Iedere behandeling is op maat gemaakt. De behandelingen zijn poliklinisch en vinden zo nodig onder lokale verdoving plaats. Dit betekent dat de patiënt direct na de behandeling naar thuis terug gaat. De nabehandelingen en controles kunnen zowel in Hellevoetsluis als in Dirksland plaats vinden.

Reacties