Knuffelberen voor zieke kinderen in Dirksland

Foto: PR CuraMare

Onlangs was de Stichting Vrienden van Carmen op bezoek op de Kinderafdeling van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

De stichting kwam langs samen met wat leerlingen van obs de Pannebakker uit Nieuwe-Tonge. Samen overhandigden ze een lading knuffelberen voor zieke kinderen. De basisschool haalde in december maar liefst €2.236,55 op via een sponsoractie voor dit mooie doel.

“Om het gedachtengoed van onze dochter Carmen in ere te houden, brengen we ieder jaar knuffels naar de kinderafdeling van het ziekenhuis. Inmiddels doen we dit voor de negende keer”, vertelt Daaf Kievit trots. Hij is voorzitter van de stichting en de vader van Carmen. “Sinds een paar jaar laten we onze eigen ‘vriendjes van Carmen’ knuffels maken. Deze worden bekostigd vanuit giften aan onze stichting. Een vriendje voor kinderen in moeilijke tijden, vooral tijdens het verblijf in een ziekenhuis zo rond de feestdagen. We willen iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt, enorm bedanken.”

Ilonka Verschoor is pedagogisch medewerker in het ziekenhuis. Ze laat weten dat zo’n klein vriendje vaak meer doet met een kind dan je zou denken. “Het geeft troost, steun, kracht en draagt bij aan het verminderen van angst en stress tijdens medische handelingen en ingrepen. Daarnaast helpt het ons als hulpverlener ook vaak om ‘het ijs te breken’ en nog beter met het kind in contact te komen. We zijn vanuit de Kinderafdeling enorm blij dat we de komende tijd de vriendjes van Carmen weer mogen uitdelen. En daarnaast zijn we erg trots dat de leerlingen van basisschool de Pannebakker zich zo goed voor dit prachtige doel hebben ingezet!”

Over de stichting

De stichting Vrienden van Carmen is opgericht door Daaf Kievit, de vader van Carmen Kievit. Zij overleed in 2015 op 25-jarige leeftijd aan een hersentumor. Om geld in te zamelen voor onder andere de stichting Stop Hersentumoren startte hij in 2014 een wielrennersteam. Het team, bestaande uit 25 wielrenners, bundelt de krachten voor het goede doel. Voor meer informatie en het bestellen van zo’n leuke knuffel kun je terecht op de website van de stichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen