Leerlingen Pannebakker in actie voor VVC

Foto: Sam Fish

Leerlingen van obs de Pannebakker uit Nieuwe-Tonge zijn de afgelopen maand in actie gekomen voor de stichting Vrienden van Carmen.

Door Sam Fish

“De kinderen kregen op 6 december hun sponsorformulieren mee naar huis,” vertelt Bianca Santhoek van de activiteitencommissie. “En nu is de actie dus ten einde en is er een prachtig bedrag opgehaald.” De afsluiting van de actie vond plaats op donderdag 21 december in de vorm van een lampionnenoptocht. En op dat moment werd ook het prachtige eindbedrag bekend gemaakt. De 78 leerlingen van de school hebben samen maar liefst € 2236,55 opgehaald voor de Vrienden van Carmen! “We hadden geen streefbedrag, maar we hadden ook zeker niet verwacht dat de kinderen zoveel op zouden halen. We zijn maar een klein schooltje en de kinderen vissen allemaal in dezelfde vijver voor deze donaties. Ik ben heel trots op de kinderen,” aldus Bianca.

“We hebben vorig jaar meegedaan aan een lichtjesactie van het Sophia Kinderziekenhuis,” gaat Bianca verder. “Toen zijn er heel veel basisscholen in Nederland uitgenodigd door het ziekenhuis om mee te doen. We hebben een prachtig bedrag opgehaald, zelfs het op één na hoogste bedrag van alle deelnemende scholen. En die actie heeft ons toch wel aangestoken. Ik denk dat dit iets moois is wat we hier hebben en we gaan er zeker een traditie van maken. En qua doelen willen we dichtbij blijven, dus het liefst elk jaar een goed doel op Goeree-Overflakkee. Dus we gaan eens rondkijken waar we volgend jaar voor gaan strijden. De kinderen vinden het leuk om te doen, zeker als je afsluit met een lampionnenoptocht en daarbij geef je ze ook meteen een mooi voorbeeld.”

Knuffels

Met het geld dat is opgehaald kan de stichting nieuwe knuffels kopen. “Dat zijn Vriendjes van Carmen,” vertelt Daaf Kieviet, de vader van Carmen naar wie de stichting is vernoemd. “Deze vriendjes doneren we aan kinderafdelingen in verschillende ziekenhuizen om zieke kinderen een lichtpuntje te geven. We geven ze een vriendje dat hen door de ziekenhuistijd heen kan slepen. En met het bedrag dat deze kinderen hebben opgehaald kunnen we 450 nieuwe knuffels kopen. Op 11 januari gaan we al een hele lading afgeven bij de kinderafdeling van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.”

En met die lading knuffels kan de stichting zeker drie jaar vooruit. “We waren echt wel even stil van het bedrag dat we overhandigd kregen na de lampionnenoptocht,” laat Daaf weten. “En dan die lieve koppies van de kinderen erbij, dat was heel mooi om te zien. En daar doen we het tenslotte ook voor. Het was Carmens wens om dit te doen en ik ben blij dat we die kunnen vervullen. We zijn de school, de kinderen en de inwoners van Nieuwe-Tonge enorm dankbaar voor deze donatie.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen