Belevenistafel voor Nieuw Rijsenburgh

Foto: CuraMare

Op 20 juni schonk Rabobank Het Haringvliet een belevenistafel aan woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh.

Locatiemanagers Gerda Pulleman en Yvonne de Waal ontvingen de gift uit handen van Jan Verhage, adviseur bij Rabobank Het Haringvliet.

De belevenistafel
De rolstoelvriendelijke, mobiele belevenistafel staat in de hal van de woonzorglocatie. Een belevenistafel lijkt op een grote iPad waarop van alles te doen is. Er staan foto’s op van vroeger, maar ook kinderliedjes van vroeger die direct uitnodigen om mee te zingen. De tafel heeft muziek uit de jaren ’30 – ’50. Dan zijn er nog een memoryspel, spreekwoorden, vingerverven zonder vieze vingers te krijgen en nog veel meer.

LEES OOK: Lintje voor Ouddorpse A.C. Lokker

Met slechts een handaanraking zijn al deze programma’s te gebruiken. Het gebruik van de tafel is geschikt voor zowel ouderen met dementie als ouderen met een lichamelijke beperking. De tafel biedt hen ontspanning, geheugentraining, verbeterd hun communicatie door samen bezig te zijn en geeft een goed gevoel door het beleven van vroeger. En het is natuurlijk ook leuk als de kleinkinderen op bezoek komen om met opa of oma naar de belevenistafel te gaan. Opa of oma kunnen aan de hand van foto’s makkelijk vertellen hoe het in hun jeugd was. Ook kunnen ze samen liedjes zingen en eenvoudige tel- en kleurenspellen doen.

De belevenistafel vergroot de interactie en brengt levendigheid in de hal. De tafel werd geplaatst en direct gebruikt. Twee mensen stonden bij de tafel en nieuwsgierigen sloten snel aan. Zo ontstond er al snel een groep van bewoners, medewerkers en andere belangstellenden die samen bezig waren om de mogelijkheden van de tafel te ontdekken.

Rabobank
De Rabobank geeft een deel van de winst terug aan de samenleving via diverse maatschappelijke fondsen. Jaarlijks ontvangen zij verschillende aanvragen. Op deze manier is ook de schenking van de belevenistafel voor Nieuw Rijsenburgh tot stand gekomen.

LEES OOK: Drie maal scheepsrecht voor Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Stichting Onwijs
Stichting Onwijs is de bedenker en maker van de belevenistafel. Meer informatie over de belevenistafel en de stichting is te vinden op www.onwijs.com.

Reacties