Nieuwe zorgovereenkomsten voor Goeree-Overflakkee

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Wethouder Bruggeman heeft op donderdag 6 juli namens de gemeente symbolisch één van de 31 zorgovereenkomsten ondertekend.

Die overeenkomsten heeft de gemeente gesloten met zorgaanbieders. Deze houden verband met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Jeugdwet. Hiermee bieden de gemeente en zorgaanbieders tot 2030 zorg en ondersteuning aan inwoners van Goeree-Overflakkee.

De huidige contracten lopen tot en met 31 december 2023. De gemeente begon daarom in het voorjaar van 2022 al met de voorbereidingen voor de nieuwe contracten. De gemeente moet een aanbestedingsprocedure volgen om afspraken te kunnen maken met zorgaanbieders. Onder meer door het organiseren van interactieve werksessies werd input opgehaald. Op 1 januari 2024 gaan de nieuwe contracten in. Hiermee kan blijvend zorg en ondersteuning worden geboden aan inwoners die dat nodig hebben. Denk aan bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, individuele begeleiding, dagbesteding en logeerzorg. Er zijn geen grote veranderingen, wat extra prettig is voor inwoners die nu al zorg en ondersteuning krijgen.

Beschikbaarheid en kwaliteit van zorg waarborgen

Met de symbolische ondertekening markeert de gemeente haar betrokkenheid en inzet. Ze willen hoogwaardige zorg en ondersteuning bieden aan de inwoners. “De overeenkomst heeft tot doel om de beschikbaarheid en kwaliteit van de zorg te waarborgen. Tegelijkertijd voorzien we in de behoeften van inwoners op het gebied van maatschappelijke ondersteuning en jeugdzorg,” aldus de wethouder.

Zorg of ondersteuning nodig?

Op de website van de gemeente staat meer informatie over zorg en ondersteuning. Je kunt ook contact opnemen met het Sociaal Contactpunt van de gemeente. Zij zijn te bereiken via het telefoonnummer 14 0187 (keuze 1).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen