Gezocht: Vrijwilligers voor ondersteuning mantelzorger

Foto: Pixabay

Mantelzorgers zijn mensen die intensief voor een naaste zorgen, langer dan drie maanden meer dan acht uur per week.

Ze verlenen over het algemeen deze zorg graag, maar dat neemt niet weg dat het soms heel zwaar kan zijn. Als mantelzorger heb je soms even tijd voor jezelf nodig. Om uit te rusten, andere mensen te zien of andere dingen te doen dan zorgen. Dat kan alleen wanneer de zorg op een verantwoorde manier overgedragen kan worden.

LEES OOK: RopaRun zorgt voor hoofdhuidkoeling bij kankerpatiƫnten

Stichting ZIJN zoekt vrijwilligers die regelmatig of incidenteel een paar uurtjes de mantelzorger willen ontlasten door degene waar voor gezorgd wordt gezelschap te houden. We zoeken voor een mantelzorger in Sommelsdijk iemand die op zaterdagmorgen een keer in de 14 dagen van 10.00 tot 12.00 uur een dementerende dame gezelschap wil houden, zodat de mantelzorger naar het voetballen van zijn kleinzoon kan kijken.

In Middelharnis zoeken we iemand die incidenteel een dementerende dame kan bezoeken wanneer de mantelzorger de opvang niet binnen zijn sociale netwerk kan regelen.

Wilt u wat tijd vrijmaken om een ander te helpen, dan kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187 483366 of e-mail [email protected].

Ook voor de andere dorpskernen van Goeree-Overflakkee zijn wij regelmatig op zoek naar vrijwilligers om incidenteel op te passen om de mantelzorger te ontlasten. Als u zich wil aanmelden om uw een medemens te helpen, kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN: tel: 0187-641344 of via [email protected]

Reacties