Scootmobieltraining van groot belang

Foto: Sam Fish

Op dinsdag 20 juni vond er bij de Grutterswei in Oude-Tonge een scootmobieltraining plaats. En dat is belangrijker dan je misschien denkt.

Door Sam Fish

Twintig mensen deden mee aan de training. Zij hebben al een scootmobiel of vragen zich af of het misschien iets voor hen is. Tijdens de training mogelijk ze namelijk een rondje rijden op een scootmobiel. Deelnemers leggen een parcours af, leren hoe ze een scootmobiel moeten besturen én ze worden bijgespijkerd als het gaat om verkeersregels.

Wethouder Henk van Putten was ook aanwezig bij de training. “Veel mensen zullen denken dat je op een scootmobiel gaat zitten en zo weg kunt rijden. Maar dat is echt niet zo,” vertelt hij. “Ik heb het net zelf ook geprobeerd, ik mocht een rondje rijden. Ik vond het best comfortabel zitten, maar het is lastiger dan je denkt. Om gas te geven moet je in je stuur knijpen, je moet echt heel goed op je omgeving letten. En dan moet je ook nog oppassen voor stoepjes, hobbels, drempels en bochten. Er gebeuren nog regelmatig eenzijdige ongevallen met scootmobielen. Daarbij gaat het echt om de rijvaardigheid. Dat laat zien hoe nodig deze cursussen zijn. Het kost tijd om de handigheidjes te leren. Veel dingen zijn toch anders dan bij een fiets of auto.”

De scootmobiel wordt twee keer per jaar gegeven door Veilig Verkeer Nederland in opdracht van het RPV. Welzorg zorgt voor scootmobielen en geeft de cursisten ook nog een regencape cadeau die bevestigt kan worden aan de scootmobiel. Daarbij kunnen mensen ook langskomen om de bandenspanning van hun wagentje te laten controleren of als ze andere vragen hebben over hun scootmobiel.

scootmobieltraining grutterswei oude-tonge

Cookieinstellingen