Eerste Groene Vlag voor de Beroepscampus

Foto: Sam Fish

Een groen feestje op de Beroepscampus. Op woensdagochtend 21 juni kreeg de school namelijk haar allereerste Groene Vlag!

Door Sam Fish

Vorig jaar werd op de Beroepscampus gestart met Eco-Schools. Daarvoor werd een Eco-team samengesteld met leerlingen van de RGO en ook leerlingen van de PM hielpen mee. De Prins Maurits heeft zelf nog geen Eco-team, ze hopen dat volgend schooljaar te realiseren. Wel hebben er dus leerlingen meegeholpen met alle duurzame activiteiten binnen de school.

Zo is er een Eco-code gemaakt; RGOPM. Bijzondere letters, want niet alleen staan ze voor de twee scholen, maar ook voor de veranderingen die ze hebben doorgevoerd voor de duurzaamheden. Recyclen, Groen, Omdenken, Positief en Milieu. En dat harde werken heeft geloond.

“Hier staat een hele trotse wethouder,” laat wethouder Jaap Willem Eijkenduijn weten. “Niet omdat dit de eerste vlag is, maar omdat er een hele boel scholen een Groene Vlag hebben. We hebben hier op het eiland wat met vlaggen. We hebben de meeste Blauwe Vlaggen ter wereld en ook de meeste Groene Vlaggen per vierkante meters. Dus mijn complimenten aan jullie allemaal. In het juryrapport staat dat de kracht van de campus is dat jullie samenwerken met ondernemers en de omgeving. Duurzaamheid heeft een plek binnen en buiten de school. Dit is de kern waar het bij Eco Schools om gaat. Ik ben heel trots op wat jullie hebben gedaan met elkaar.”

De leerlingen zijn zelf ook trots op wat ze hebben gedaan en hopen in de toekomst nog veel meer te kunnen bereiken. De oproep van de school is dan ook dat iedereen kan helpen als het gaat om duurzaamheid.

Cookieinstellingen