Bestemming Boezemflat en Geldershof in Dirksland

Foto: CuraMare

Woningcorporatie Oost West Wonen is de nieuwe eigenaar van de ‘Boezemflat’ in Dirksland. Dat pand werd vorig jaar in de verkoop gezet.

Nachtelijke huisvesting van medewerkers van CuraMare komt hiermee te vervallen. Dit wordt verplaatst naar locatie Geldershof aan het Poldersweegje 2. Deze locatie wordt momenteel gerenoveerd. Naar verwachting vindt verhuizing en overdracht van de Boezemflat plaats voor eind september. CuraMare is blij dat dit vastgoed blijft in het sociaal domein.

Bewoners, medewerkers en zorgactiviteiten van de Geldershof zijn de afgelopen jaren verhuisd naar de Bestenwaerd. Daardoor is de Geldershof deels leeg komen te staan. Er was nog huisvesting van studenten en kantoorruimte. En tot begin dit jaar werd de locatie gebruikt voor noodopvang van Oekraïeners. Inmiddels is de renovatie van de Geldershof begonnen.

Huisvesting en kantoorruimte

Na de renovatie wordt de Geldershof gebruikt voor (nachtelijke) huisvesting aan medewerkers en studenten van CuraMare. Locatie Boezemflat komt hierdoor te vervallen. Ook wordt er meer kantoorruimte gefaciliteerd voor activiteiten. Die vinden nu plaats in het Centraal Kantoor bij het ziekenhuis. Door optimalisatie van processen, ruimten, groei en samenwerkingen blijft ruimte in het Centraal Kantoor een uitdaging. Uitbreiding hiervan in Geldershof biedt een mooie oplossing.

Planning renovatie en verhuizing

De planning is dat de eerste fase van de renovatie in Geldershof inclusief verhuizing van de Boezemflat plaatsvindt voor eind september dit jaar. Aansluitend zal fase 2 van Geldershof gerenoveerd worden ten behoeve van kantooractiviteiten van CuraMare.

geldershof dirksland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen