Training ‘Goed omgaan met dementie’

Foto: Stichting ZIJN

Stichting ZIJN geeft op donderdagmiddag 6 en 13 oktober en 3 november de training ‘beter omgaan met dementie’. Er is ook een avondtraining op 20 oktober.

Het aantal mensen met dementie stijgt. In Nederland leven naar schatting 290.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar ruim een half miljoen mensen. Als je eenmaal dementie hebt, leef je er gemiddeld 6,5 jaar mee. Het grootste deel daarvan woon je thuis.

Mensen met dementie kom je overal tegen. Op je werk, op de vereniging, in het verkeer en in de buurt. ‘Samen dementievriendelijk’ wil mensen bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen. Het is ook belangrijk dat je iets kunt betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. Zo kunnen ze zo lang mogelijk mee doen in de samenleving.

Training

De ketenzorgdementie Goeree-Overflakkee biedt trainingen ‘Goed omgaan met dementie’ aan. Het hoofddoel van de training is om deelnemers kennis en inzicht te geven. Maar ook om hun vaardigheden te vergroten omtrent het herkennen van, en omgaan met iemand met dementie. De trainingen zijn bedoeld voor onder meer vrijwilligers en medewerkers van gemeenten, banken en supermarkten. Maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen. De training duurt ongeveer 2,5 uur en wordt 4 keer aangeboden.

De trainingen vinden plaats in het Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis, op donderdagmiddag 6 en 13 oktober en 3 november van 13.30 tot 16.00 uur. En op donderdagavond 20 oktober van 19.30 tot 22.00 uur.

Wilt u meer weten of u aanmelden? Stuur dan een email naar [email protected] of bel met 0187 483366 optie 2. Kijk voor meer informatie op www.samendementievriendelijk.nl.

Cookieinstellingen