Laat de auto deze week maar even staan ’s ochtends

Foto: Afbeelding van Rudy and Peter Skitterians via Pixabay

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 september is het weer tijd voor de schoolbrengweek van School op SEEF. In deze week wordt er aandacht gevraagd voor het veilig en gezond naar school gaan.

Diverse scholen en gemeenten in heel Zuid-Holland doen mee met de schoolbrengweek. Op Goeree-Overflakkee doet maar liefst 1 op de 3 scholen mee aan de schoolbrengweek. Het is een week waarin extra aandacht wordt gegeven aan lopend of fietsend naar school gaan. Maar het is natuurlijk niet de enige week waarin gezond en veilig schoolverkeer belangrijk is. Het staat de school natuurlijk vrij om zelf op een ander moment (nog) een schoolbrengweek te organiseren. Misschien willen ze het zelfs elk jaar herhalen.

Veilige schoolomgeving

Het onderwerp ‘veilige schoolomgeving’ zal de hele maand september in de schijnwerpers staan. Het is dan namelijk de Maand van de Veilige Schoolomgeving. Onder het motto ‘Maak een punt van nul’ worden de krachten gebundeld. Alle regio’s in Zuid-Holland en maatschappelijke organisaties slaan dan de handen ineen. Denk aan Veilig Verkeer Nederland, de ANWB, Fietsersbond, Tjinco en TeamAlert. Samen hebben zijn één gezamenlijk doel: Bijdragen aan een veiligere schoolomgeving voor alle leerlingen.

Loop, fiets of step naar school

Tijdens de schoolbrengweek is het voor ouders belangrijk om de auto te laten staan waar hij staat. Dat wil dus zeggen: ga lopend, fietsend of steppend naar school. Dat is goed voor de gezondheid en het zorgt voor een betere verkeersveiligheid rond de school. Het is goed voor de verkeersvaardigheid van de kinderen en goed voor het milieu. Maar het allerbelangrijkste: het is leuk!

Kijk voor meer informatie over de schoolbrengweek op de website van School op SEEF.

Cookieinstellingen