CliniClowns brengen lach in Dirksland Ziekenhuis

Foto: PR CuraMare

Op donderdag 9 juni kreeg het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland vrolijk bezoek van CliniClowns.

Het ziekenhuis werd verblijd door Mimus en Teun. Het was hun eerste bezoek aan de kinderafdeling van het ziekenhuis. De komende weken  zullen ze nog een aantal keer langskomen bij de zieke kinderen. Zij kunnen de kracht van een lach goed gebruiken in tijdens van angst, onzekerheid, eenzaamheid en verdriet. Vanaf augustus zijn de CliniClowns daarom elke donderdag aanwezig in het ziekenhuis.

Naast de kinderafdeling kunnen de clowns ook op andere afdelingen worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan de gipskamer of de SEH. Overal waar kinderen worden behandeld, kunnen de CliniClowns langskomen.

CliniClowns

Een zorgeloos moment met een CliniClown maakt dat zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn. Een lach haalt de positieve kracht in hen naar boven. Uit ervaring blijkt dat dat een blijvend effect heeft op de kinderen. Met creativiteit, improvisatie en humor gaat kinderen zich emotioneel sterker voelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld angst en stress wegnemen voor een prikmoment.

Doordat de kinderen minder angst en stress ervaren, wordt het ziekenhuisbezoek minder traumatisch. Dit is zowel voor het kind als de ouders een stuk fijner.

CliniClowns Mimus (links) en Teun (Rechts) op de Kinderafdeling van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis (1)

Cookieinstellingen