Grote cheque voor Clini Clowns

Foto: Sam Fish

Kinderdagverblijf Het Kinderpaleis heeft met alle vestigingen een mooi bedrag ingezameld voor Clini Clowns.

“De kinderen van onze verblijven in Oude-Tonge, Bruinisse en Middelharnis hebben kersttekeningen gemaakt. Die tekeningen zijn omgezet in kerstkaarten en die hebben we verkocht”, vertelt Ria Jongejan, directrice van Het Kinderpaleis. “De kerstkaarten werden verkocht in pakketjes van zes kaarten voor € 8,-. Uiteindelijk is daar het mooie bedrag van € 3713,05 uitgekomen. We zijn er erg trots op”.

De actie was een initiatief van de drie pedagogische medewerkers van de locaties. “Wendy, Simone en Amanda hebben dat samen bedacht en uitgevoerd”, vertelt Ria. “Amanda zit op dit moment in Ghana, dus die kan er helaas niet bij zijn. Dus Wendy en Simone overhandigen samen de cheque aan de ambassadrice van de stichting”.

“Het geld dat is opgehaald door de opvang gaan wij gebruiken om de Clowns in te zetten en we kunnen er uitstapjes voor de kinderen mee organiseren”, vertelt Marion van Wijngaarden, ambassadrice van Clini Clowns. “We zijn echt heel blij met de cheque en het is ook zo’n groot bedrag! Dat zien we niet vaak voorbij komen”.

CliniClowns, de kracht van een lach
Stichting CliniClowns Nederland zet zich in voor alle zieke en gehandicapte kinderen in Nederland. Want tussen de behandeling, de pijn en de vele beperkingen door is een lach hard nodig. Niet alleen omdat deze kinderen het verdienen, maar vooral omdat ze er veel baat bij hebben. Afleiding en plezier werken ontspannend en stressverlagend. Spelen is voor een kind de natuurlijke manier om zich te ontwikkelen en vervelende gebeurtenissen te verwerken. Dat is de kracht van een lach.

Reacties