MS-verpleegkundige wint Nora Holtrust prijs

Foto: PR CuraMare

Maandag 30 mei is wereld MS-dag en dus werd er een speciale prijs utigereikt. Deze was voor MS-verpleegkundige Janneke Roos van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

Zij ontving de Nora Holtrust MSweb-prijs. Janneke werd voor deze prijs genomineerd vanwege haar bijzondere inzet voor MS-patiënten. Janneke, op de foto in het midden, werkt in het ziekenhuis in Dirksland. Daar werkt ze samen met neurologen, revalidatieartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en een diëtiste. Dit allemaal in een regionaal MS-netwerk op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten. Op deze manier krijgen MS-patiënten de beste zorg en steun.

Janneke Roos is makkelijk bereikbaar en doet altijd nét wat meer om haar patiënten te helpen. MSweb is onderdeel van de MS Vereniging Nederland. Namens de redactie van MSweb staat Janneke als winnares symbool voor alle andere MS-verpleegkundigen. Zij zetten zich in voor de 35.000 mensen met MS in Nederland.

De prijs

De Nora Holtrust MSweb-prijs is een jaarlijkse prijs. Deze wordt uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor mensen met Multiple Sclerose (MS). Uit een lange lijst kandidaten werd Janneke samen met vier anderen genomineerd voor deze prijs. Daarna kon gestemd worden op diegene die volgens het publiek het meest in aanmerking kwam.

Janneke is sinds twaalf jaar als MS-verpleegkundige werkzaam in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Ze is de spil in de MS-zorg in de regio. Omdat Janneke ook op de buitenpoli’s van het ziekenhuis werkt, kan ze regionaal veel voor mensen met MS betekenen. Zij is de steun en toeverlaat voor een groot aantal MS-patiëntenen hun naasten. Janneke biedt hen de juiste hulp en ondersteuning, in elke fase van de ziekte én dichtbij huis.

Janneke Roos

Volgens degenen die haar hebben voorgedragen voor deze prijs is Janneke een goede luisteraar. Ze geeft gerichte adviezen op de persoonlijke omstandigheden van de patiënt. Ze zoekt de zaken goed uit als ze het antwoord niet direct paraat heeft. Janneke wordt gezien als een verpleegkundige die dag en nacht voor haar patiënten klaarstaat.

Vanuit het ziekenhuis werd Janneke gefeliciteerd met een bos bloemen door Mariska Shekary. Zij is medisch lid raad van bestuur CuraMare. “Wij zijn enorm blij dat Janneke samen met haar team vol compassie vormgeeft aan de zorg voor MS-patiënten in ons verzorgingsgebied. Samen zetten zij volwaardige MS-zorg voor Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis op de kaart. Deze prijs toont de waardering van patiënten. Dat is een verdiende erkenning voor het fantastische werk dat ze al 12 jaar doet,” aldus Shekary.

Over MS

In Nederland hebben meer dan 35.000 mensen Multiple Sclerose (MS). MS is een aandoening in de hersenen en het ruggenmerg, waarbij op verschillende plekken ontstekingen ontstaan. De ziekte komt 2,5 keer vaker voor bij vrouwen en 80% van de patiënten is jonger dan 65 jaar. MS heeft grote impact op je leven. Door beschadiging van het centrale zenuwstelsel kun je klachten krijgen bij bewegen, zien en praten. Op dit moment is er nog geen genezing mogelijk. Wel zijn er ziekte-onderdrukkende medicijnen. Die onderdrukken zowel het aantal als de ernst van de ontstekingen in het centrale zenuwstelsel.

Cookieinstellingen