De Vliedberg krijgt een patslide cadeau

Foto: PR CuraMare

Een mooi cadeau voor woonzorglocatie de Vliedberg in Ouddorp. Ze hebben een patslide cadeau gekregen.

Het is de eerste locatie die de patslide in ontvangst heeft genomen. De patslide is een gift van Stichting Van der Linde’s Rommelmarkt. De Vliedberg is blij met deze gulle gift. Met de patslide wordt het verplaatsen tussen brancard en bed voor bewoners een stuk comfortabeler.

“Wanneer bewoners met de ambulance gehaald en gebracht worden, is er een gat tussen bed en brancard. Bijvoorbeeld voor of na een operatie. Dan kan het verplaatsen echt even zeer doen,” vertelt Martine Troost. Zij is teamleider bij de Vliedberg. “De patslide vult dat gat op. Het is een heel handig hulpmiddel, maar zeker niet goedkoop. Daarom zijn we heel blij met deze gift.”

Van der Linde

Lijnie van der Linde is initiatiefneemster van dit mooie gebaar. Ze houdt al 16 jaar rommelmarkt in Ouddorp. De opbrengst hiervan gaat altijd naar een goed doel. Via een kennis van de Dorpsraad in Ouddorp werd ze gewezen op het nut van een patslide. “In de loop der jaren hebben we al veel kunnen doen. Het is prettig om steeds opnieuw iets blijvends te geven,” aldus Lijnie.

Cookieinstellingen