Gratis scootmobieltraining op 7 juni in Melissant

Foto: Pixabay; Sabinevanerp

Op dinsdag 7 juni wordt er in Melissant een scootmobieltraining georganiseerd. Deze vindt plaats in en rond de Melishof.

Ben je 60 jaar of ouder en gebruik je een scootmobiel? Of ga je er binnenkort een gebruiken? Dan nodigt gemeente Goeree-Overflakkee je uit voor deze gratis rijvaardigheidstraining. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Of bel naar 0184 – 68 53 17.

Het verkeer wordt steeds drukker. Verkeersregels worden soms aangepast en er komen steeds meer voertuigen op de weg. Bovendien maken steeds meer mensen gebruik van een scootmobiel. Voor gebruikers van deze voertuigen is het soms lastig om op een adequate manier deel te nemen aan het verkeer. Om de verkeerskennis en de rijvaardigheid op te frissen, organiseert de gemeente samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV GO) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) deze scootmobieltraining.

Theorie en praktijk

Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen komen aan bod. Dit is erg belangrijk, omdat de gebruiker van een scootmobiel op de rijbaan én op het trottoir mag rijden. Verder kun je een vaardigheidstest doen en een praktijkroute rijden. In de middag is er een leverancier van WELZORG aanwezig die ter plekke kleine ongemakken aan de scootmobiel kan verhelpen. Ook kun je een proefmodel scootmobiel uitproberen.

Praktische informatie

De locatie van de training is verenigingsgebouw Melishof in Melissant (Binnenweg 59-61). De training start om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Tijdens de training wordt voor koffie/thee en een lunch gezorgd.

Heb je nog vragen? Dan kun je terecht bij mevrouw L. de Jong van VVN via het eerder genoemde e-mailadres of telefoonnummer. Aanmelden voor de training kan tot 2 juni. Na de aanmelding ontvang je een bevestigingsbrief.

Cookieinstellingen