Achthuizen is uit het goede hout gesneden

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Al eerder maakte kunstenaar Vince Trommel diverse houtsneden voor het Streekmuseum. Nu is het tijd voor het volgende dorp: Achthuizen.

Het laantje van Middelharnis, het Fort en Raadhuis van Ooltgensplaat, de kerk en molen van Oude- en Nieuwe-Tonge. Maar ook de watertoren van Zuidzijde. Vince heeft het allemaal al omgetoverd tot prachtig kunstwerk. En nu is ook Achthuizen uit het goede hout gesneden.

Houtsneden

Houtsneden worden niet vaak meer gemaakt. Vince is weken lang bezig geweest om de afbeeldingen van Achthuizen uit te gutsen en snijden. En dan ook nog in spiegelbeeld! Fouten maken kan niet, want één klein foutje betekent dat hij helemaal opnieuw moet beginnen.

De afdruk van een houtsnede is 14,5 bij 10.2 centimeter. Dat maakt het een leuk cadeautje voor Vaderdag. Voor Achthuizen staan de molen ‘Windlust’ en de Rooms Katholieke Kerk centraal in het werk van Vince.

Kopen

De houtsneden zijn verkrijgbaar in de museumwinkel aan de Kerkstraat in Sommelsdijk. Je kunt daar van dinsdag tot en met zaterdag terecht van 14.00 tot 17.00 uur. De afdrukken worden verkocht voor € 19,95 per stuk. Let wel op, er is maar een beperkte oplage, dus op is op!

De houtsneden zijn overigens ook verkrijgbaar via de webshop van het Streekmuseum! Daar vind je trouwens nog veel meer leuke hebbedingetjes van het eiland!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen