Bieb in Middelharnis is in mei een bloeddrukmeetpunt

Foto: Pixabay; Rawpixel

Mei is niet zomaar een maand, het is de Mei Meet Maand van de Hartstichting! Deze maand kun je je bloeddruk laten meten.

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag zitten er begeleiders klaar bij de bibliotheek in Middelharnis. Iemand van de Hartstichting meet dan je bloeddruk. Op 26 mei is het meetpunt gesloten, dit in verbad met Hemelvaartsdag.

Meet gratis je bloeddruk

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar het verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf je veertigste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond? Ook dan kun je een hoge bloeddruk hebben.

Precies daarom roep de Hartstichting 40-plussers op om hun bloeddruk te blijven meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je maatregelen nemen om de bloeddruk weer naar een gezond niveau te brengen.

Persoonlijke meting

Omdat de Hartstichting het controleren van de bloeddruk zo belangrijk vindt, is de meting gratis. Je kunt dit van 6 tot en met 28 mei laten doen bij de bieb in Middelharnis en Hellevoetsluis. Je kunt er op donderdag en vrijdag terecht van 11.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag stoppen ze een uurtje eerder, om 16.00 uur.

De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Je krijgt concrete tips en adviezen over wat je zelf kunt doen om je bloeddruk op een gezond niveau te brengen of houden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen