Collecterooster Goeree-Overflakkee mei 2022

Foto: PR Hersenstichting Nederland

Het is altijd maar weer een vraag of de collecte aan de deur échte collecte is. Dan is het handig om een lijstje paraat te hebben. Daarom publiceren we elke maand een overzichtje van de komende collectes.

Door Sam Fish

Het volledige jaarrooster is makkelijk te vinden op www.cbf.nl. Hier op Goeree-Overflakkee.Nieuws.nl plaatsen we gewoon elke maand een duidelijk overzicht. Met deze aankondiging weet je dus precies of, waar en welke collectanten er aan de deur kunnen komen.

Collecteren

Voel je nooit verplicht de deur te openen als het buiten al donker is. Als je het niet vertrouwt, neem dan geen risico. Je bent uiteraard ook niet verplicht om geld te geven, maar dat hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Wees altijd op je hoede voor babbeltrucs!

Gezien de situatie met het coronavirus kan het natuurlijk zijn dat je het niet helemaal vertrouwt. Veel collectes zijn uitgerust met een QR-code om zo heel makkelijk contactloos te collecteren. Maar uiteraard ben je tot niets verplicht!

Vrije periode

Van 1 tot en met 14 mei is het een vrije periode in de collecte op het eiland. Dat betekent dat de grote goede doelen niet langs de deuren komen. Toch is het niet zo dat er niemand zal aanbellen. Het kan nog steeds zo zijn dat er vrijwilligers komen collecteren voor een doel, alleen zijn deze niet officieel aangemeld. Het kan ook zijn dat organisaties langskomen met abonnement-collectes. Dus dat is dan een maandelijkse donatie aan een goed doel.

Van zondag 22 tot en met zaterdag 28 mei is er ook een vrije periode. Dit heeft te maken met Hemelvaartsdag.

Roparun

In een eerdere versie van dit artikel stond dat de eerste twee weken van mei geen geplande collectes worden gelopen. Dit klopt echter niet. Het eilandelijke team van de Roparun heeft laten weten dat zij van 9 tot en met 14 mei langs de deuren gaan. Zij komen langs de deuren in alle dorpen behalve Den Bommel, Ooltgensplaat en Ouddorp. Tijdens de collecte wordt er geld opgehaald voor de stichting Roparun die zich dit jaar onder meer inzet voor Calando. Je helpt dus meteen een lokaal goed doel!

Longfonds

De eerste officiële collecte van de maand is voor het longfonds. Van zondag 15 tot en met zaterdag 21 mei komen er vrijwilligers langs de deuren om geld in te zamelen. Het Longfonds is een Nederlands gezondheidsfonds en patiëntenorganisatie. Zij geven informatie over astma en COPD, ze subsidiëren wetenschappelijk onderzoek en verbeteren de zorg.

Prins Bernhard Cultuurfonds

De maand wordt afgesloten door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij collecteren van zondag 29 mei tot en met zaterdag 4 juni. Het loopt dus een klein beetje over in de volgende maand. Het Prins Bernhard Cultuurfonds staat ook wel bekend als het Anjerfonds. Ze ondersteunen projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in Nederland. Dat doen ze door middel van financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen