Samen naar een gezonde jeugd

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

De gemeente Goeree-Overflakkee vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien en is daarom aangesloten bij de landelijk aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Het uitgangspunt is om met iedereen in de omgeving van kinderen te werken aan een gezonde leefomgeving op Goeree-Overflakkee.

1 op de 7 kinderen heeft overgewicht
De oorzaak van het feit dat één op de zeven kinderen in ons land lijdt aan overgewicht is te vinden in de wereld om hen heen. Ongezonde voedingsmiddelen zijn overal te vinden en worden vaak opvallender gepresenteerd dan de gezonde alternatieven. Ook kijken  kinderen veel meer dan vroeger (langdurig) naar de televisie of spelen computerspelletjes,  in plaats van buiten te spelen en lekker te bewegen. De wereld om hen heen kan alleen veranderen als een volledige gemeenschap nadenkt over verbetering. Daar nodigt de gemeente Goeree-Overflakkee u van harte voor uit!

LEES OOK:  Nieuwjaarsborrel met film in het Diekhuus

Denkt u met ons mee?
De gemeente daagt maatschappelijke organisaties, bijvoorbeeld vanuit onderwijs, kinderopvang en sport, maar ook het bedrijfsleven uit om mee te denken over de aanpak op Goeree-Overflakkee. Hiervoor wordt een bijeenkomst gehouden op donderdagmiddag 11 februari 2016. Als locatie is gekozen voor CSG Prins Maurits, Koningin Julianaweg 57 in Middelharnis, een toepasselijke locatie, omdat zij een gezond schoolkantine-aanbod hebben.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden (graag vóór maandag 8 februari) via het digitale aanmeldformulier op de website: www.goeree-overflakkee.nl/jogg.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:

15.30 uur        Opening (inloop vanaf 15.15 uur)
15.40 uur        Presentatie JOG
16.00 uur        Presentatie “Samen naar een gezonde jeugd”
16.30 uur        Pauze
16.45 uur        Brainstormsessie
17.30 uur        Terugblik en samenvatting door wethouder G. de Jong

LEES OOK: Geen AZC op Flakkee

Vragen?
Voor meer informatie of met vragen kunt u contact opnemen met JOGG-regisseur Ellen Jansen, [email protected] of via telefoonnummer 14 0187.

Reacties