Stichting ZIJN organiseert cursus ‘minder piekeren’

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Pieker je vaak en veel? Denk je snel negatief? Voel je je somber of gespannen? Dan is de cursus ‘minder piekeren’ zeker wel wat voor jou!

Psychische klachten zoals angst, somberheid en stress hebben alles te maken met je gedachten. Wat we denken bepaalt voor een groot deel hoe we ons voelen. Dat is bij iedereen het geval. Maar niet iedereen heeft dezelfde uitwerking. Veel problemen ontstaan dan ook door zogenaamde ‘denkfouten’. Door deze op te sporen en te veranderen nemen veel van onze psychische klachten af.

Minder piekeren

De cursus ‘minder piekeren’ is geschikt voor volwassenen die veel piekeren. Ook als je veel negatief denkt en daardoor last hebt van spanning is deze cursus iets voor jou. Misschien voel je je terneergeslagen of zit je gewoon niet lekker in je vel? Sluit je dan aan!

In de cursus staan praktische tips en oefeningen centraal. Daarnaast krijg je een cursusmap mee met opdrachten voor thuis. De volgende thema’s worden behandeld:

  • Aandacht voor je gedachten
  • Positief en negatief denken
  • Stoppen met piekeren
  • Anders denken, anders voelen

Praktische informatie

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en een kennismaking. Deze vinden plaats in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De bijeenkomsten duren elk twee uur, de eerste vindt plaats op dinsdag 10 mei. Deelname kost 25 euro per persoon.

Voorafgaand aan de cursus vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Hierbij wordt gekeken of jouw wensen passen bij de mogelijkheden die de cursus biedt. Aanmelden voor de cursus kan telefonisch via 0187-48 33 66 (Toets 2) of stuur een e-mail naar [email protected].

Cookieinstellingen