Naomi en Jessica gaan ezels helpen op Aruba

Foto: Sam Fish

Naomi en Jessica zitten samen in het tweede leerjaar van de opleiding Bedrijfsleider Dierenverzorging bij Lentiz. En dat betekent dat ze in mei zes weken in het buitenland stage mogen lopen.

Door Sam Fish

De twee vriendinnen hebben besloten om naar een ezelopvang op Aruba te gaan. “Ik werk mijn hele leven al met paarden,” vertelt de 18-jarige Jessica Zeeman uit Middelharnis. “Ik heb altijd op paardrijden gezeten, maar ik ben dit jaar gestopt. Naomi heeft geen ervaring met grote dieren.”

“Klopt, voor mij is het allemaal helemaal nieuw,” gaat Naomi van den Broek (17) uit Nieuwe-Tonge verder. “We kwamen via Stagemarkt de ezelopvang tegen en waren allebei eigenlijk meteen enthousiast. Ik ben vooral benieuwd naar de bezoekjes van de dierenarts, aangezien ik zelf ook die kant op wil.”

Ezelopvang Aruba

De opvang op Aruba, Donkey Sanctuary genaamd, heeft op het moment bijna 130 ezels onder haar hoede. “Dat zijn ezels die mishandeld of verwaarloosd worden,” vertelt Naomi. “Die worden daar opgevangen en verzorgd en ze mogen daar dan de rest van hun leven blijven. Ze worden dus niet opnieuw geadopteerd.”

“Desiree, de eigenaresse van de opvang, komt zelf uit Nederland,” laat Jessica weten. “Zij was op Aruba voor vakantie en zag hoe slecht het ging met de ezels daar. Dat vond ze zo zielig dat ze de opvang is gestart. Dat is nu 25 jaar geleden. Het draait volledig op vrijwilligers en donaties, dus daar dragen we graag ons steentje aan bij.”

Doneeroproep

De meiden zijn niet van plan om met lege handen aan te komen op het eiland. Zo brengen ze natuurlijk zichzelf mee en zijn ze er om te helpen. Maar ze willen ook meteen een steentje bijdragen in de vorm van een donatie. En dus hebben ze een donatiepagina opgericht om geld in te zamelen. Het doel? Duizend euro mee kunnen nemen voor de ezeltjes op Aruba. Op dit moment staat de teller op 550 euro. Doneren kan via deze link.

Cookieinstellingen