Kwadraad organiseert praatgroep voor rouwverwerking

Foto: Pixabay; Pixel2013

Hoe verwerk je het verlies als iemand in jouw omgeving komt te overlijden? Hoe ga je om met pijn, verdriet of boosheid? Kwadraad kan je daarbij helpen!

Kwadraad Maatschappelijk Werk helpt graag een handje bij de rouwverwerking. Dat doen ze aan de hand van gespreksgroepen voor volwassenen. Zo kunnen ze je helpen om het verlies een plekje te geven. Je ontmoet mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. En de groep wordt begeleid door maatschappelijk werkers van Kwadraad.

Gespreksonderwerpen

De gesprekken bij de praatgroepen gaan over diverse aspecten van de rouwverwerking. Medewerkers benoemen tijdens de bijeenkomsten onderwerpen of thema’s  die aan de orde kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderwerpen:

  • Reacties op rouwen
  • Omgaan met vrienden en familie
  • Omgaan met eenzaamheid
  • Hoe ga je verder zonder je dierbare?

Voor wie en meepraten

De gespreksgroep van Kwadraad is voor inwoners van het eiland die iemand in hun naaste omgeving hebben verloren. Denk aan het verlies van een partner, kind, ouder of dierbare vriend. De gesprekken vinden plaats in de Dillenburg aan de Juliana van Stolberglaan 19 in Middelharnis.

Op dinsdag 17 mei start er een nieuwe groep. Je komt één keer in de twee weken, in de even weken, samen. De gespreksgroep start om 19.30 uur, er zijn in totaal 10 bijeenkomsten. Er zijn geen kosten verbonden aan het deelnemen aan de praatgroep.

Meer informatie

Heb je vragen over de praatgroep of wil je nog iets meer informatie? Neem dan contact op met de organisatie. Je kunt terecht bij Hannie Vermeulen op 06 40 12 22 09. Of bel met Mariëlle de Looze op 06 40 66 36 49. Je kunt ook altijd terecht op de website van Kwadraad.

Cookieinstellingen