Lions Club schenkt knuffelleeuwen aan kinderafdeling

Foto: PR CuraMare

De Lions Club Goeree-Overflakkee heeft de kinderafdeling van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland verrast met een grote stapel knuffels!

President van de club, Bert de Boer, bracht een grote stapel knuffelleeuwen mee voor de kinderen in het ziekenhuis. De knuffels worden uitgedeeld aan de patiënten van de kinderafdeling. Dit geeft hen een positieve herinnering aan hun opname in het ziekenhuis.

Een knuffel biedt troost en veiligheid voor dekinderen. En het is een extra steuntje in de rug in zo’n vervelende periode van ziekte.

Landelijke actie

De Boer vertelt dat de leeuwtjes voortkomen uit een landelijke actie van de Lions- en Leoclubs. Dat was een actie voor het Prinses Máxima Centrum. Zo werden onder andere knuffelleeuwtjes als deze verkocht. Dat leverde in totaal 355.000 euro op voor de inrichting van ouder-kind-kamers in het Centrum.

Ook Lionsclub Goeree-Overflakkee kocht knuffels voor deze mooie actie. “Deze zachte leeuwtjes krijgen nu een fijn thuis bij de kinderen uit het ziekenhuis,” vertelt Bert. “De leeuw staat symbool voor dapperheid en kracht. Dat is een mooie en passende symboliek bij deze bestemming.”

Cookieinstellingen