Piets weerbericht: krachtige wind, maar droog weer

Foto: PR / Aangeleverd

In de kustgebieden en in het Waddengebied waait een krachtige tot harde wind uit het westen tot noordwesten. Dat gaat gepaard met windstoten in kracht 8.

Door Piet Paulusma

In het Waddengebied windstoten worden windstoten in kracht 9 gemeten. Landinwaarts zijn dat windstoten in kracht 6 of 7.

We beginnen vandaag eerst met buien en buitjes met windstoten en kans op hagel. Verder is er overdag veel zon en gaan we over naar bijna droog weer. Vanmiddag vallen er in het noorden en oosten nog een paar buien of buitjes. Die gaan mogelijk gepaard met hagel en natte sneeuw.

Vanmiddag wordt de wind minder sterk. In de avond en nacht krijgen we vrij rustig weer, het klaart dan op veel plekken op. Op de meeste plaatsen is er kans op lichte vorst met temperaturen van tussen de 0 en -3 graden. Let op, er is kans op gladheid.

Het weekend

Zaterdagochtend is er eerst kans op gladheid en moet je waarschijnlijk de autoruiten krabben. Overdag wisselen bewolking en zon elkaar af. In het zuiden is er veel zon. Het blijft droog met 6 tot 8 graden. Later heerst een meer waterkoud weertype. Er waait dan een matige tot vrij krachtige wind uit zuidelijke richtingen. In de kustgebieden komen windstoten voor in kracht 6 of 7. In de nacht liggen de temperaturen rond de 1 of 2 graden. Er is dan op veel plaatsen sprake van grondvorst en kans op gladheid. Waarschijnlijk zal je zondagochtend weer moeten krabben.

De vooruitzichten

Zondagochtend zijn er in een groot deel van ons land eerst nog opklaringen. Wel is er grondvorst met kans op gladheid. In het noorden is er al vroeg bewolking. Overdag komt er vanuit het noordwesten regen of lichte regen. Het zuiden en oosten blijven tot de avond droog en met nog lang de zon erbij. Overdag wordt het dan 7 tot 10 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit zuidelijke richtingen. In de avond en nacht wordt er regen verwacht. In het oosten en zuiden valt er lichte regen.

Reken maandag op regen en lichte regen en daarmee dus bewolkt weer. In het zuidwesten is de grootste kans op zon. Overdag wordt het dan zo’n  9 tot 11 graden! Er waait dan een matige tot vrij krachtige west- tot zuidwestenwind. Dinsdag wat regen door buien of buitjes met her en der wat zon. Temperaturen liggen dan tussen de 8 en de 10 graden. Woensdag regenachtig en 10 of 11 graden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen