Veiling schilderijen geeft mooie opbrengst voor ziekenhuis

Foto: PR CuraMare

Kunstenares Jeanet van der Kamp heeft afgelopen week wel een heel mooi bedrag overhandigd aan het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

Ze bracht een cheque langs van maar liefst 3100 euro. Deze heeft ze overhandigd aan de stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland. Het mooie bedrag werd bij elkaar gebracht door het veilen van haar schilderijen.

“Ik woon en werk als kunstenaar in Oude-Tonge,” vertelt Jeanet. “Al langer liep ik met het idee om te stoppen met exposeren in verband met mijn leeftijd. Maar wat doe je met al die schilderijen? Ik kreeg van Coby Roozemond een uitnodiging om te exposeren. Zij regelt al 8 jaar exposities voor in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Ik bedacht toen een veiling om een mooi thuis te vinden voor mijn schilderijen. “

Veiling

Jeanet gebruikte de expositie in het ziekenhuis om haar schilderijen aan te bieden. “Mensen konden bieden vanaf 50 euro. Dat is een succes geworden met een geweldig resultaat. Ik heb ruim 3100 euro opgehaald met de veiling,” vertelt ze. “Van de 20 geëxposeerde werken zijn er 17 verkocht. Mijn werken hebben nu een plek bij mensen thuis die er heel blij mee zijn. En de stichting kan iets moois doen met de opbrengst.”

De schilderijen zijn online nog te bewonderen op de website van Jeanet.

Vrienden van Ziekenhuis Dirksland

Karel Olsthoorn is de voorzitter van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland. Hij is dan ook erg dankbaar voor het mooie initiatief van Jeanet. “Als stichting kunnen we dit geld inzetten voor projecten die ons ziekenhuis verbeteren. Dat is op het gebied van zorg, diagnostiek en behandeling van patiënten. Het ziekenhuisbudget biedt vaak te weinig mogelijkheden voor deze belangrijke extra’s. Daarom zetten wij ons als stichting in om juist die zaken te realiseren.”

Het komt regelmatig voor dat mensen in hun testament een bedrag van hun vermogen schenken aan de stichting. En daarmee dus ook aan het ziekenhuis. Soms zijn ze daar zelf goed verzorgd. Anderen omdat ze het ziekenhuis een warm hart toedragen. Ook zijn er regelmatig hartverwarmende initiatieven zoals die van Jeanet.

Kijk voor meer informatie over de stichting op www.vrienden.zhdirksand.nl.

Cookieinstellingen