Dirksland ziekenhuis scherpt de maatregelen weer aan

Foto: CuraMare

Zoals inmiddels wel bekend is heeft het kabinet afgelopen zaterdag 18 december een strenge lockdown afgekondigd. Dat zorgt voor veranderingen, ook in het ziekenhuis.

Het coronavirus houdt ons inmiddels bijna twee jaar in zijn greep. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis doet er alles aan om veilige zorg te leveren. De veiligheid van de patiënten en medewerkers staat voorop in Dirksland. En dus hebben ze een aantal maatregelen doorgevoerd om die veiligheid te waarborgen. Deze zijn op zondag 19 december ingegaan.

Maatregelen Ziekenhuis 

Zo vraagt CuraMare patiënten om alleen naar de afspraken te komen. Begeleiding is niet toegestaan, tenzij het écht noodzakelijk is. Lig je op een afdeling in het ziekenhuis? Dan geldt er een maximum van één bezoeker per patiënt per dag. De bezoektijd in het ziekenhuis is van 18.00 tot 20.00 uur. Er gelden andere afspraken voor de Kinderafdeling en de afdeling Verloskunde.

Daarnaast blijft het belangrijk dat iedereen zich aan de basismaatregelen blijft houden. Was je handen, houd afstand en blijft thuis bij klachten. Laat je dan ook testen. Ook is het dragen van een mondkapje verplicht in het hele ziekenhuis. Heb je klachten, maar heb je ook een afspraak staan? Blijf dan thuis en neem contact op met de specialist om een nieuwe afspraak te maken.

“Wij betreuren het dat deze maatregelen opnieuw ingevoerd moeten worden. We doen er alles aan om verspreiding van het virus tegen te gaan. Het is namelijk belangrijk om goed te zorgen voor het welzijn van patiënten, medewerkers en vrijwilligers. Mogen wij daarom op uw medewerking rekenen?” aldus het ziekenhuis.

Cookieinstellingen