Appelflappenactie Ooltgensplaat weer groot succes

Foto: PR Dorpsraad Ooltgensplaat

Een lekkere verrassing voor inwoners van Ooltgensplaat. De dorpsraad heeft namelijk samen met de Coop op 10 december appelflappen uitgedeeld!

De actie is speciaal voor mensen van 70 jaar of ouder. Zij kregen twee heerlijke appelflappen voor bij de koffie. Een heerlijke manier voor een gezellig moment. In totaal werden er bij zo’n 325 adressen in het dorp een tasje met wat lekkers afgeleverd. Dat was dan ook niet mogelijk zonder de hulp van vrijwilligers. En natuurlijk ook niet zonder de bakkers van de Coop.

Tasjes

Behalve de appelflappen zat er in sommige tasjes ook een extra verrassing. Kinderen van obs de Regenboog hadden namelijk een aantal kerstkaarten gemaakt. “Het is mooi dat ook kinderen aan de ouderen in het dorp denken,” laat één van de vrijwilligers weten. “Veel mensen kunnen zo’n hart onder de riem echt goed gebruiken.”

De tasjes werden gevuld in een schuur aan de Stoofstraat. Vanaf daar zijn de vrijwilligers vertrokken om de tasjes te bezorgen. Deze werden aan de deur gehangen en vervolgens werd er aan de bel getrokken. Zo kon alles coronaproof afgeleverd worden.

Genot en plezier

Voor de senioren in het dorp was de actie weer een puur genot. Voor de vrijwilligers was het vooral veel plezier. Online en in het dorp regende het positieve reacties.

Landelijk is er een vergrijzing te zien. En als je bedenkt dat 325 adressen van heel Ooltgensplaat ouder is dan 70, dan is dat erg veel. Dus ook hier is de vergrijzing te zien. De Dorpsraad houdt zich daar dan ook mee bezig. Ze zijn dan ook blij dat ze een lichtpuntje in de vorm van een appelflap konden afleveren.

Cookieinstellingen