Duizendste bevalling van het jaar bij CuraVita

Foto: CuraMare

In de nacht van donderdag 9 december vond de duizendste bevalling van het jaar plaats bij CuraVita. De familie Prins uit Brielle sloot die nacht hun zoontje Guus in de armen.

De bevalling vond plaats in één van de kraamsuites van CuraVita in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Het was een voorspoedige bevalling. Een paar uur later kon het gezin namelijk al thuis verder genieten met hun kleine mannetje.

Symbolische markering 

De duizendste bevalling is een symbolische markering van een druk jaar voor de verloskundigen. “Geboortezorg komt vaak in pieken,” vertelt verloskundige Lysanne van Vliet. “Vooral vanaf de zomerperiode is het aanhoudend druk geweest op onze afdeling. We dragen de gezamenlijk verantwoordig gelukkig echt als een team. Dat doen we door onderling goed samen te werken en extra bij te springen waar nodig. Het is heel lang geleden dat er een duizendste bevalling in één jaar tijd plaats vond in ons ziekenhuis.”

Cadeautje

De familie Prins kreeg van verpleegkundigen Geertje en Lia en verloskundige Klasine een cadeautje. Ze kregen namelijk een feestelijke luiertaart aangeboden om deze bijzondere mijlpaal te vieren.

Cookieinstellingen