Een knuffel voor zieke kinderen in ziekenhuis Dirksland

Foto: PR CuraMare

De vrijwilligers van de stichting Vrienden van Carmen hebben op donderdag 2 december een bezoek gebracht aan het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. En ze kwamen niet met lege handen.

Het team had maar liefst 150 knuffels meegebracht. Het gaat om een schenking voor de patiënten op de kinderafdeling. Inmiddels is dit een traditie geworden. Het is namelijk alweer de zevende keer dat de stichting knuffels heeft geschonken aan de afdeling.

Vriendjes

“We brengen ieder jaar knuffels naar de kinderafdeling,” vertelt Daaf Kievit. Hij is voorzitter van de stichting Vrienden van Carmen. “We doen dat om het gedachtengoed van onze Carmen in ere te houden. Een lach op het gezicht van een kind was enorm belangrijk voor Carmen. Dit jaar hebben we onze eigen ‘vriendjes van Carmen’ knuffels laten maken.”

En het Dirksland ziekenhuis is niet de enige die deze vriendjes heeft ontvangen. “Ook de kinderafdeling van het brandwondencentrum Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam heeft 25 knuffels gekregen. Het is een vriendje voor kinderen in moeilijke tijden. Vooral tijdens het verblijf in een ziekenhuis rond de feestdagen is dat een mooi gebaar. We willen iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt enorm bedanken namens de stichting Vrienden van Carmen.”

Steuntje in de rug

“Voor kinderen die opgenomen zijn is het vriendje van Carmen een echt steuntje in de rug,” vertelt Ilonka Verschoor. Zij is pedagogisch medewerker in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. “Het vriendje biedt troost en veiligheid bij vervelende momenten. Het draagt bij aan een positieve ziekenhuiservaring. We zijn erg dankbaar voor deze mooie beertjes. Ze zullen zeker heel goed terecht komen!”

Over de stichting

De stichting Vrienden van Carmen is opgericht door Daaf Kievit, de vader van Carmen. Zij overleed in 2015 op 25-jarige leeftijd aan een hersentumor. Om geld in te zamelen voor onder andere de stichting Stop Hersentumoren startte hij in 2014 een wielrennersteam. Het team, bestaande uit 25 wielrenners, bundelt de krachten voor het goede doel. Voor meer informatie en het bestellen van zo’n leuke knuffel kun je terecht op de website van de stichting.

Cookieinstellingen