Secret Santa Lichtjesparade op vrijdag 10 december

Foto: PR Hart van Goeree-Overflakkee

Op vrijdag 10 december wordt voor de derde keer de Secret Santa Lichtjesparade gereden. De organisatie hiervan ligt in handen van Hart van Goeree-Overflakkee en Plattelands Jongeren Flakkee.

Net als vorig jaar kan de grote Secret Santa Lichtjesparade helaas niet in originele vorm doorgaan. Dit komt natuurlijk door het coronavirus en de maatregelen er omheen. Maar de organisatie heeft toestemming gekregen van de gemeente om wel een kleine tocht te houden. Juist in deze tijd zoeken mensen namelijk een lichtpuntje. En die lichtpuntjes zijn er vrijdag 10 december in overvloed.

Tijdens de tocht wordt er extra rekening gehouden met de mensen die het zwaar te verduren hebben. De exacte route die gereden wordt, is te vinden op de website van beide organisaties.

Lichtjesparade

In totaal zullen zo’n 70 lichtgevende wagens op vrijdagavond vertrekken. De routes worden gereden tussen 18.30 en 20.30 uur. Er zijn meerdere routes, zodat iedereen de kans krijgt om de tractoren te bekijken. De vraag van de organisatie luidt dan ook om dit zoveel mogelijk vanuit je eigen huis of tuin te doen. Woon je niet langs de route? Houd dan rekening met de anderhalve meter afstand.

In verband met de coronaregels zullen de tractoren nergens stoppen.

Secret Santa Goeree-Overflakkee

Secret Santa is opgezet om de mensen die het zwaar hebben een lichtpuntje. Dat kan op emotioneel of financieel gebied zijn. Want tijdens de Secret Santa actie is er niet alleen een lichtjesparade. Er worden ook kerspakketten uitgedeeld. Deze zijn samengesteld door een andere eilandbewoner die zich heeft opgegeven.

Deze actie wordt volledig gecoördineerd door Stichting Hart van Goeree-Overflakkee. Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat alles een geheimpje blijft. Zo krijgen een hoop gezinnen een warm gebaar waarmee ze de feestdagen goed doorkomen. Er is immers niets mooiers dan zorgen voor elkaar en steun geven waar het nodig is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen