Geen dierenarts meer op het eiland buiten werktijden

Foto: Afbeelding van Ulrike Mai via Pixabay

Heb je huisdieren? Let dan even goed op, er is namelijk wat gewijzigd qua behandelingen buiten de normale werktijden op het eiland.

Door Sam Fish

Het komt nooit goed uit als een huisdier ziek wordt of iets gaat mankeren. Maar vanaf 1 oktober kun je niet meer op het eiland terecht als dit gebeurt buiten de reguliere werktijden. Zowel Dierenkliniek Goeree-Overflakkee in Sommelsdijk als de Dierenartsenpraktijk in Oude-Tonge, De Wurft (Sommelsdijk) en Ouddorp laten dit weten op hun website.

DGO Sommelsdijk

Dierenkliniek Goeree-Overflakkee in Sommelsdijk is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 18.30 uur. Op zaterdag kun je er terecht van 10.00 tot 12.30 uur. Voor alles buiten deze openingstijden wordt je doorverwezen naar Barendrecht. “Bij Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht geven ze uw huisdier een goede en deskundige behandeling,” schrijven ze op de website.

Om daar terecht te kunnen is er eerst telefonisch overleg nodig. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niet voor niets die kant op rijdt. De kliniek in Barendrecht is bereikbaar via 085-48 77 090.

Oude-Tonge, De Wurft en Ouddorp

De dierenkliniek in Oude-Tonge spreekt voor haar drie locaties op de website. “De spoeddienst voor huisdieren zal voortaan vanaf 23.00 tot 7.00 uur en op zondag de hele dag, verzorgd worden door de Spoed- en Verwijskliniek in Rijswijk of Dordrecht,” laten ze weten. Als je ’s nachts met de spoeddienst van de kliniek op het eiland belt, wordt je doorverbonden met de spoedkliniek. In overleg wordt dan bepaald waar je het snelste terecht kunt.

AniCura Stellendam

Ook bij AniCura Dierenkliniek Het Overbosch in Stellendam wordt je buiten werktijden naar Rijswijk gestuurd. Voor spoed buiten openingstijden kun je bellen met 0187-760 007. Je wordt dan automatisch doorverbonden met de spoedkliniek in Rijswijk. Deze spoedkliniek is wel onderdeel van de AniCura dierenkliniek in Stellendam.