Comfortabel en veilig bevallen in het Ziekenhuis

Foto: CuraMare

De kraamsuites binnen verloskundig centrum CuraVita in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zijn nu virtueel toegankelijk voor zwangeren en hun partner.

Zij kunnen nu een digitale rondleiding krijgen door het centrum. Obstetrie verpleegkundige Sija neemt de kijker dan mee door het gebouw. Zij en haar collega’s vertellen wat je kunt verwachten als je zwanger bent en bevalt in Dirksland. Het filmpje is te zien op de website van CuraVita.

Luxe kraamsuites

De kraamsuites binnen CuraVita zijn van alle gemakken voorzien. Elke suite heeft een ruimte privébadkamer en een keukentje. Partners kunnen blijven slapen op het logeerbed. En als de baby geboren is, vindt alle zorg in deze suite plaats. De moeders en hun pasgeboren baby blijven steeds samen. Dat is het uitgangspunt van de gezinsgerichte zorg die het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis biedt.

Roos van der Werf, te zien op de foto, uit Bruinisse beviel afgelopen juli in het Dirksland ziekenhuis. “Hoewel het druk was op de afdeling, heb ik daar weinig van gemerkt,” vertelt ze. “Het team was er voor me wanneer dat nodig was. Bevallen is natuurlijk heftig, maar zij hebben ervoor gezorgd dat ik me op mijn gemak en veilig voelde. Ons verblijf was als een warme deken. Onze zoon was ook na de bavlling in goede handen. De verpleegkundigen hebben ons erg fijn geholpen met de eerste zorg voor hem totdat we naar huis mochten. We kijken er met een goed gevoel op terug en genieten thuis verder als gezin van drie!”

Gezinsgerichte zorg

Verloskundig centrum CuraVita is onderdeel van het Vrouw & Kind Centrum. Vanuit de visie en de kernwaarden biedt het ziekenhuis gezinsgerichte zorg. En dat houdt in dat het gezin zoveel mogelijk bij elkaar gehouden wordt. De hechting tussen ouders en kind begint vanaf de geboorte. Door gezinsgerichte zorg is het mogelijk om de ouders op één kamer te plaatsen.

Ook voor ouders van zieke pasgeborenen komen er steeds meer mogelijkheden om bij het kind te blijven. De zorg wordt geleverd door een multifunctioneel team van gespecialiseerde medewerkers. Denk aan kinder-, obstetrie- en gynaecologieverpleegkundigen. Maar ook verloskundigen, kinderartsen en gynaecologen. De patiënt staat altijd centraal.

Coöperatie Geboortezorg Zuid aan Zee

Als netwerkzorgorganisatie wil het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis een bijdrage leveren aan goede zorg voor het eiland. Dat doen ze onder meer door de sterke verbinding met andere zorgverleners. Maar ook patiënten van Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland kunnen terecht in Dirksland.

Een mooi voorbeeld hiervan is dat het ziekenhuis met de geboortezorg in een coöperatie werkt. Geboortezorg Zuid aan Zee is een unieke samenwerking tussen CuraVita, het ziekenhuis, gynaecologen, verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties. Het doel is om zwangere vrouwen en hun baby de beste zorg te geven.