Luisterlijn nu bereikbaar via nieuw telefoonnummer

Foto: Pixabay; Alexas_Fotos

De Luisterlijn heeft haar telefoonnummer aangepast. De organisatie is voortaan bereikbaar op een nieuw telefoonnummer: 088-0767 000.

De Luisterlijn biedt emotionele ondersteuning op afstand voor alle inwoners van Nederland. Het nummer is dag en nacht bereikbaar voor mensen die nergens anders hun verhaal kwijt kunnen. Bij de Luisterlijn zit er altijd iemand klaar voor een vertrouwelijk gesprek.

De reden voor het veranderen van het telefoonnummer zijn de hoge kosten van het oude nummer. Voor het 0900-nummer betaalt de Luisterlijn per minuut voor elk gesprek dat er binnenkomt. “Hoe meer we worden gebeld, hoe hoger de kosten,” zegt Leo Noordegraaf. Hij is directeur-bestuurder bij de Luisterlijn. “Op deze manier voorkomen we die hoge kosten. Een 0800—nummer is nagenoeg kosteloos voor de Luisterlijn.

Lokaal tarief

Voor het bellen naar dit nieuwe telefoonnummer betaalt de beller geen extra kosten. Dit nummer is dan gewoon hetzelfde als elk ander telefoonnummer via de vaste lijn. Je betaalt dan alleen het normale beltarief. Het telefoonnummer blijft ook nu gewoon 24 uur per dag beschikbaar. En het is nog steeds niet zichtbaar op de factuur van de beller. Zo blijft alles vertrouwelijk en is het niet terug te traceren.

‘Even een stem te horen’

Hoewel de Luisterlijn ook bereikbaar is via chat en e-mail, pakt 9 op de 10 mensen toch nog de telefoon. In 2020 voerden vrijwilligers meer dan 320.000 telefoongesprekken. “Veel mensen vinden het fijn om écht even van zich af te praten. Daarbij is het ook fijn om even een stem te horen. Het hardop uitspreken van gedachten en gevoelens lucht vaak op.”

Getrainde vrijwilligers bij de Luisterlijn bieden een luisterend ook. Ze geven net even dat steuntje in de rug dat zo hard nodig kan zijn.