De bus van de Voedselbank is aan vervanging toe

Foto: Voedselbank Goeree-Overflakkee

De Voedselbank Goeree-Overflakkee helpt enorm veel mensen op het eiland. Maar nu hebben ze zelf hulp nodig. De bus is namelijk kapot!

Er leven op het eiland aardig wat gezinnen die extra hulp nodig hebben als het gaat om de boodschappen. De Voedselbank doet er dan ook alles aan om te zorgen dat niemand honger hoeft te hebben. Belangeloos zetten vrijwilligers zich in om deze mensen te helpen. Kunnen ze die hulp nu ook terug verwachten?

Kapotte bus

Het voedsel dat bij de Voedselbank wordt uitgedeeld halen ze op bij boeren, supermarkten, tuinders en andere producenten. Ook krijgen ze vaak donaties. Dat halen ze allemaal op met een speciale bus met koel/vriesinstallatie. Echter heeft de bus het begeven en is hij aan vervanging toe. Er is broodnodig een nieuwe bus nodig!

Met een nieuwe koelbus kunnen ze de komende jaren het kostbare voedsel weer op een verantwoorde manier vervoeren. Daarmee kunnen ze de gezinnen die het zo hard nodig hebben weer helpen. “Laten we als bewoners van ons mooie eiland elkaar helpen,” zegt een woordvoerder.

Donaties

De Voedselbank is volledig afhankelijk van giften en donaties. Het bedrijfsleven, serviceclubs, kerken en particuliere bijdragen zorgen ervoor dat de Voedselbank al deze mensen kan blijven helpen. Daarom zijn donaties meer dan welkom. Hoe meer steun uit de omgeving, hoe beter. En zonder bus kunnen ze die ruim 80 gezinnen op het eiland niet voorzien van een voedselpakket. Kun jij een handje helpen?

Zoals je kunt begrijpen is elke donatie welkom, ook als je zelf niet veel kunt missen. Al die kleine donaties, vormen uiteindelijk een grote donatie. Het storten van giften kan op NL95 RABO 01244 65447. Heb je een andere manier om te helpen, of kun je het team direct aan een bus helpen? Neem dan contact op met penningmeester Martin Ista. Hij is te bereiken op 06 12 96 08 58. Je kunt ook contact opnemen met voorzitter Cees van Dam via 06 50 27 47 63. E-mail kan ook, doe dit naar [email protected]. Doneren kan ook via dit betaalverzoek.